Archívum - Hírek

A megnyugtató sikerre várva

2009. 11. 06.

Újra hazai pályán az Olaj KK, méghozzá szombat este hat órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahol a Nyíregyháza lesz az aktuális vendég.
     Immár a hatodik fordulónál járunk, bár a vendég nyíregyháziak még csak négy mérkőzésen vannak túl. A mérlegük negatív, hiszen hazai pályán kikaptak az Atomerőműtől (70-84) és a Pécstől (71-87), valamint Szombathelyen (87-98) sem termett számukra babér. Egyetlen győzelmüket a Debrecen (79-63) otthonában aratták. Nyilván az eredmények hatására igyekeztek frissíteni állományukat, így került hozzájuk menet közben két amerikai, Kenneth Henderson és DuJuan Wiley. A többiek sem ismeretlenek számunkra, hiszen Sitku Ernő szerepelt szolnoki színekben, míg Szarvas Gábor az Olajban nevelkedett. Edzőjük, Ferenczi Tamás karcagi származású, és szintén az Olajban cseperedett fel és tagja volt a felnőtt keretnek is. Immár hosszú évek óta a nyíregyháziak szolgálatában áll.

     - Láttam az Olaj debreceni meccsét, de nem tévesztenek meg az ott tapasztaltak, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy Thomas Kelley-vel a soraiban ez a csapat teljesen más - vélekedett Ferenczi a klub honlapján. - Persze az amerikai kosaras nélkül is van bőven egyéniség az Olaj soraiban, a válogatott irányítójára, Fodor Mártonra is nagyon oda kell figyelnünk, és a többi légiós, Barro, Rice vagy éppen Alekszics is képes egymaga eldönteni a mérkőzést. Erre jó példa volt Rice debreceni produkciója, hiszen az erőcsatárnak nagyon nem ment a játék, aztán az utolsó öt percben ő szerezte csapata mind a tizennyolc pontját, amivel megfordította a meccs menetét. Mindezek ellenére bizakodóak vagyunk, jó lenne úgy kezdeni a mérkőzést, mint Szombathelyen vagy a Paks ellen, mert akkor olyan hangulat alakulhat ki a Tiszaligeti csarnokban, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet. És ez esetben az egypontos különbség talán nekünk fog kedvezni.

     Visszatérve a mieink debreceni meccsére, a mieink egyik legjobbja Szabó Péter volt, aki 26 perc alatt nem hibázott dobást, szórt 14 pontot, szedett öt lepattanót, és kiosztott társainak négy gólpasszt is.

     - Örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak, igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni a győzelemért. Azt el kell mondani, hogy társaim is sokat segítettek abban, hogy jól ment a játék. Azt a csapat nevében is megígérhetem, hogy a Nyíregyháza elleni meccsen is mindent beleadunk, hogy begyűjtsük ötödik győzelmünket - mondta a 20 esztendős játékos.

     Tény, hogy az Olaj harmadik helyen tanyázik a tabellán, öt meccsből négyet megnyert, és csak egyet veszített el. Ám a játék továbbra is akadozik, az megítélés kérdése, hogy az elmúlt két mérkőzést - Pécs (78-77), Debrecen (79-78) - mekkora szerencsével hozta az együttes. Erre mondják, hogy inkább szerencséje, mint balszerencséje legyen egy csapatnak, mert az utóbbival semmit nem lehet nyerni. A játékmester Thomas Kelley az előbbi derbin játszott, ám a cívis városban már nem vállalta a fellépést.

     Mint azt Horváth Imre vezetőedző elmondta, Kelley a napokban újabb alapos vizsgálaton esett át egy dunántúli klinikán. Még nem minden vizsgálat eredménye ismert, a lényeg, hogy játékos egész héten nem edzett, nem tudni, vállalja-e a játékot. Az edző is látja, hogy a csapat játéka hullámzó, még bőven van csiszolni való, ami nem csoda, hiszen az elmúlt két hónapban a betegségek és sérülések miatt sok gonddal-bajjal szembesültek. Jól tudja, hogy szombati mérkőzés sem lesz sétagalopp, de Kelley-vel vagy nélküle is nyerni akarnak, és akkor jó pozícióból várhatják az elkövetkező rangadókat.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.