Archívum - Hírek

Hírős városban az Olaj

2009. 11. 14.

Régiórangadó előtt áll az Olaj, amely ma 15:45 órakor a Kecskemét otthonában vendégeskedik. Talán mondani sem kell, hogy óriási érdeklődés kíséri a két ősi vetélytárs összecsapását.
     A kecskeméti együttes öt mérkőzésen jutott túl. Hazai környezetben ötvenszázalékos - Debrecen (80-71), Dombóvár (92-82), Falco (62-85), Atomerőmű SE (59-75) a mérlegük. Idegenben csak egyszer jártak, mikor kétszeri hosszabbítás után 83-81-re nyertek Pécsett.

     Sztojan Ivkovics a hazaiak szakmai igazgatója azt nyilatkozta a Kesport.hu-nak: - Kemény meccs lesz a szolnoki, mert ott jobb dobók vannak, mint a Paksnál, igaz nem olyan atletikus csapat. Eddig nem játszottak valami fényesen, hasonlóan szerepelnek, mint mi: egyszer hideg, egyszer meleg, de nyerik a meccseiket, mert valamelyik sztár mindig megrázza magát. Az átigazolási szezonban másképp gondolkodtam a rotációt illetően, de az egész rendszer összeomlott, mikor Benczével gondok akadtak. Wittmann és Bencze köré építettük a csapatot, köréjük hoztuk a kiegészítő játékosokat. Most más a tészta. Johnson 4-est játszik, nem 5-öst, más rotáció kell. Így Dénest nem tudom 3-asra használni, csak 4-esre és így tovább. De ha megnézzük, öt meccsből hármat nyertünk, az élet megy tovább, nem kell sírni, meg kell oldani.

     Az Olaj jobban áll, mint vendéglátója, hiszen öt győzelem mellett egy vereség a mérlege. A neheze azonban most jön, hiszen sorrendben a Kecskemét, az Atomerőmű, az Albacomp és a ZTE lesz az ellenfél. Ebből az első és az utolsó fellépés lesz idegenben, nem mintha a két tiszaligeti derbin sétagaloppra lehetne majd számítani. Ráadásul a csapat játékmestere, Thomas Kelley kidőlt a sorból, azt egyelőre senki sem tudja megmondani, mikor lesz újra harcképes a kiváló képességű amerikai játékos.

     Dr. Nyerges Zsolt klubelnök azt mondta: - Kelley-nek nem sportsérülése, hanem komoly egészségügyi problémája van, ezért az orvosok eltiltották a sporttól. Nagyon sajnáljuk, hiszen csapatunk egyik legnagyobb értékéről van szó. Az orvosi vizsgálatok tovább folynak, állapotáról a jövő héten kapunk mi is további tájékoztatást. Természetesen mindenben segíteni fogjuk Kelley-t, akit visszavárunk sorainkba. Pótlásáról azonban gondoskodnunk kellett, hiszen céljaink nem változtak, ott akarunk lenni a végelszámolásnál. Ezért szerződtettük a Falco csapatából is ismert Frazier-t, aki szintén kiváló játékos, reméljük hamar be tud illeszkedni együttesünkbe - véli a klubelnök.

     A mai mérkőzéssel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy Kecskeméten még lesz jegyárusítás, ami 13 órakor kezdődik. A sportcsarnok kapuit azonban csak 14:45-kor nyitják. A felnőttek derbijén 15:45-kor lesz az első feldobás, a három sípmester Pálla, Kapitány és Szabó G. lesz. Az U 20-as csapatok összecsapása 18 órakor indul.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.