Archívum - Hírek

A címvédőt fogadja az Olaj

2009. 11. 20.

Újabb rangadó előtt áll az Olaj, amely szombaton 15:45-kor a listavezető Atomerőmű SE csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     Az ASE nemcsak címvédőként, hanem veretlenül és egyben listavezetőként is érkezik majd a Tiszaligetbe. Tavalyi légiósaik közül csak Michael English maradt soraikban. Mellé két honfitársa érkezett, Ivory Clark és Anthony Dill, akik tavasszal még a szomszédvár Dombóvár csapatát erősítették. Sőt, ha az internetes hírforrásoknak lehet hinni, akkor Pakson folytatja pályafutását a 26 éves, 208 cm magas amerikai center, Kevin Martin, aki a tavalyi évadot a portugál Portóban, míg az idén egy dél-koreai csapatban vitézkedett. A magyar magról annyit, hogy Gulyás Róbert térde továbbra is rakoncátlankodik, ráadásul Dzunics mesterrel sem felhőtlen viszonya. Mindesetre idáig mindössze 13 percet töltött átlagban a pályán a rutinos centeróriás. Nyilván ezért (is) tárgyalnak Martinnal.

     Visszatérve a magyar játékosaikra, Mészáros Zalán és Kiss Zsolt már régi bútordarabok Pakson. Ellenben két válogatott kosaras, Körtélyesi Gergely és Horváth Ákos most nyáron igazolt az atomvárosba. Mint már említettük, Braniszlav Dzunics továbbra is az edző Pakson, a szakember januárban egy szétesett csapatot vett át elődjétől, Sabáli Balázstól. Dzunics úgy rendbe- és összerakta a gárdát, hogy május végén már bajnoki címet ünnepeltek a Duna-parti városban. Azt még senki nem tudja megmondani, hogy mit hoz az ASE számára az idei évad, de az jelzésértékű, hogy mind a hét bajnoki találkozójukat megnyerték az idei évadban. A legutóbbi fordulóban a sérült English nélkül is megverték a Sopront, igaz, csak egy szoros mérkőzésen 86-76-ra. Jó szereplés hatására tovább tombol a kosárláz Pakson, a hírek szerint legalább 150 drukker kíséri majd a piros-kékeket a tiszaligeti mérkőzésre.

     Az Olajt is nagyon sok szurkolója elkísérte legutóbb Kecskemétre. A csapat hívei hiába nyerték meg a hangpárbajt, a mérkőzés végén a hazai szurkolók örülhettek csapatuk tízpontos sikerének. Most újabb nehéz összecsapás vár a piros-feketékre, hiszen az ASE nagyon erős csapat, az Olaj pedig továbbra is tartalékosan lesz kénytelen kiállni.

     A játékmester Thomas Kelley továbbra sem harcképes, csak a jövő hét elején várhatóak az orvosi vizsgálatok eredményei. Mellette Dragan Alekszics is betegséggel bajlódott hét közben, remélhetőleg a szerb kosaras tudja vállalni a játékot. Váradi Kornél pedig még a rehabilitációval van elfoglalva, a játékos csak januárban lehet majd harcképes. Legutóbb nem szerepelhetett Kecskeméten az új sérüléssel kínlódó Grebenár Péter. A center már tudott edzeni a héten, és lehet számítani a fellépésére.

     Változás a csapat háza táján, hogy Harazin Tamás és Tóth Viktor a több játéklehetőség miatt jövő év február 26-ig a Főiskola-Olaj NB I/B-s csapatát erősíti majd. Természetesen, ha menetközben szükség lesz a két játékosra, akár előbb is visszatérhetnek a felsőházas Olajba.

     A rangadóval kapcsolatban Horváth Imre vezetőedző elmondta: - Győznünk kell hazai környezetben. Ehhez azonban jobban kell játszanunk, mint Kecskeméten, bár már azon a mérkőzésen is voltak játékunkban pozitív dolgok. Fontos, hogy kellenek a jó egyéni megoldások, de a mérkőzéseket jó csapatjátékkal lehet megnyerni.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.