Archívum - Hírek

Pór Péter visszatért az Olaj kispadjára

2009. 11. 24.

Az elmúlt szombaton immár harmadik vereségét szenvedte el a Szolnoki Olaj kosárcsapata. A címvédő és egyben listavezető Atomerőmű együttese szinte állva hagyta a piros-feketéket a mérkőzés hajrájában, 92-74-es győzelmet aratott a Tiszaligetben.
     A szurkolótábor egy része letörten figyelte a paksi örömjátékot, míg a másik rész Horváth Imre vezetőedző távozását követelte kórusban. A mérkőzés kísértetiesen hasonlított egy három évvel ezelőtti Atom-Olaj derbire, akkor a mieink 90-68 nyertek Pakson. Az ottani népharag az atomvárosiak három külföldi játékosát, most Szolnokon a vezetőedzőt söpörte el.

     Az Olaj vezetői még szombaton este léptek, és Horváth Imre helyett Pór Péter szakmai igazgatót bízták meg az edzői teendőkkel is. Mint kiderült nemcsak Horváth, hanem segítője Simon Nándor is távozik az egyesülettől. Az utóbbi tréner, egyben a Főiskola Olaj KK NB I/B-s csapatát is irányította a kispadról. Simon utódjáról folynak a tárgyalások.

     Visszatérve Pór Péterre, a szakember az Olaj saját nevelésű edzője, többek között dolgozott Goran Miljkovics, Kmézics Zorán, Zoran Martic és Rezák László segítőjeként is. A vezetőedzői feladatokat Rezák mestertől vette át, 2003 decemberében. A klub fennállásának legnagyobb sikerét a 2006-2007-es évadban, épp Pór Péter irányításával érték el a piros-feketék, amikor a bajnoki cím mellé elhódították a Magyar Kupát is.

     Most egy újabb nagy kihívás előtt a szakember, hiszen a bajnokság közben kell rendbe raknia a csapat szénáját. Sajnos még mindig nem tudni, hogy mi lesz a betegséggel bajlódó Thomas Kelley sorsa, aki elvileg a csapat karmestere lenne, ha játszana. Egy másik alapember, Váradi Kornél sérült, egyelőre a rehabilitációnál tart. Sajnos akik rendszeresen játszanak, azok sincsenek a topon, ami meg is látszott az eddigi összecsapásokon.

     - Menet közben vagyunk, sok munka és nehéz ellenfelek várnak ránk. Legelőször azt kell elérnünk, hogy csapatként működjünk, és felkészüljünk az Albacomppal szembeni pénteki összecsapásra - mondta Pór Péter.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.