Archívum - Hírek

Az ősi rivális a Ligetben

2009. 11. 27.

Újabb rangadó vár a Szolnoki Olaj KK-ra. Péntek este hat órakor ősi riválisát, az Albacomp csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     A vendégek, akárcsak az Olaj, nem jutottak be a négy közé az elmúlt évadban. Egyébiránt a közönség és a tulajdonosi kör is egyre türelmetlenebb a csapattal, hiszen a 2000-ben megszerzett bajnoki cím óta rendre elmaradnak a sikerek Székesfehérváron. Most, vagy soha jelszóval, az idén igyekeztek megerősíteni soraikat. Mindezek szellemében a szezon előtt, nem csak edzőt - Peter Stahl helyét Szrecsko Szekulovics foglalta el a kispadon -, hanem játékosokat is cseréltek az Alba vezetői.

     Sőt, már menet közben is légióscsavar volt, Luke Bonner helyére George Banks érkezett, aki néhány éve se szó, se beszéd lépett le Fehérvárról, ezek szerint megbocsátottak neki. Sőt, a szezon előtt érkezett Michael Lee mellé negyedik külföldiként, a Körmendről és Debrecenből ismert David Toyát is leigazolták. Hozzájuk csatlakozott az egykoron Szolnokon nevelkedett Bódi Ferenc és a volt nyíregyházi Farkas Attila. A tavalyi évad keretéből a szerb Velibor Radovics, Simon Balázs, Hanga Ádám és Keller Ákos alkotta kvartett maradt meg hírmondónak.

     Az Alba otthon mindegyik meccsét megnyerte a Körmend (91-86), a Dombóvár (104-100), a Debrecen (93-77) és a Kecskemét (101-74) ellen. Idegenben viszont négyből csak egyszer győztek: Sopron (98-103), PVSK (73-77), Falco (76-98), Nyíregyháza (84-62).

     A mieinknél Pór Péter bajnokin utoljára május 8-án ült az Olaj kispadján. Hétfőn már ismét a szakember vezette az együttes tréningjét, hiszen a klub és az eddigi vezetőedző, Horváth Imre szerződést bontott. A csapat - a soros vetélytársához hasonlóan - öt győzelemmel és három vereséggel várja a folytatást.

     - Az első és legfontosabb feladat számunkra, hogy csapat benyomását keltsük a mérkőzéseken - kezdte Pór Péter. - Lesz korrekció a támadó illetve a védőjátékunkban is, de csak kis mértékű. Nagy változásokat nem szeretnénk, erre még nem volt elég idő. Lényeg: legyen tiszta, hogy a csapaton belül kinek, mi a feladata. Most az elmúlt hetekben megerősödött Albacomp lesz az ellenfelünk. Gyors egymásutánban három meccset is megnyertek. Láttuk két mérkőzésüket is videón, kifejezetten gyorsan kosárlabdáznak, jól indulnak, képesek több szerkezetben is eredményesen játszani. Akkor lehetünk eredményesek, ha megállítjuk, és az öt-öt elleni játékra kényszerítjük őket - mondta a szakember.

Rögzítik a lelátón történteket

     Az eddig lejátszott nyolc bajnoki mérkőzésen már két alkalommal rótt ki az MKOSZ büntetést a Szolnoki Olaj KK csapatára. A Dombóvár és a Kecskemét ellen különböző tárgyak bedobálása miatt kellett fizetnie a klubnak. A Paks ellen jegyzőkönyvbe került „trágár szavalókórus” miatt pedig már úton van a következő felelősségrevonás is. A szombati mérkőzés rendjének fenntartásáért ráadásul a rendőrség is több, mint 200 ezer forintot számlázott. A pénteki, Albacomp elleni mérkőzést kiemelt kockázatú sportrendezvénynek minősítette az Országos Rendőrfőkapitány. A rendőrség ennek megfelelően biztosítja majd a rendet a sportcsarnokban és környékén. Ezt kiegészítendő - a csarnok technikai lehetőségeit kihasználva - a klub is rögzíti a lelátón történő eseményeket és - ha szükséges - a felvételek alapján megteszi a további intézkedéseket.

     Mint köztudott, az Olaj feljelentést tett Sztojan Ivkovics, a Kecskemét-Szolnok mérkőzésen tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt. A MKOSZ azonban nem indít vizsgálatot, véleményük szerint Ivkovics nem követett el semmilyen szabálytalanságot. Minderre az Olaj vezetői később kívánnak reagálni.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.