Archívum - Hírek

Bravúr kell Egerszegen

2009. 12. 05.

A férfi kosárlabda-bajnokság tízedik fordulójában Zalaegerszegre utazik az Olaj gárdája, ahol szombaton 19 órakor a még veretlen ZTE ellen lép pályára.
     Az elmúlt évadban bronzérmes zalaiak tizenkét év után állhattak ismét dobogóra a honi bajnokságban, s a jelek szerint az aktuális szezonban sem adnák alább. Otthonukban eddig a papírforma alapján könnyebb mérkőzéseket hozott számukra a sorsolás - ezek közül a Falco elleni, közel negyven pontos győzelem érdemel hangsúlyt -, ám a kék-fehérek valós erejéről mindent elárul, hogy eközben idegenbeli rangadók egész sorozatát zárták eredményesen. Völgyi Péter alakulata sorrendben a Körmend (74-72), a Dombóvár (98-84), a Pécs (97-74) és legutóbb a Kecskemét (86-80) otthonából is győztesen tért haza, immár kilencrészesre nyújtva az idei sikertörténetet. Állományuk alig változott a nyári szünetben, így nem meglepő, hogy az összeszokott csapatmunka a legfőbb erényük. Az irányító Louis Hinnant és a hátvéd Calvin Watson a legfontosabb fogaskerék az egerszegi gépezetben, mellettük a válogatott Kámán Tamás és Trepák Zoltán, valamint a harmadik amerikai, a szorgos iparos hírében álló Kyle Wilson alkotja a leendő házigazdák kezdőötösét.

     Az Olaj régi-új edzője, Pór Péter az Albacomp ellen a lehető legkisebb különbségű, de annál fontosabb győzelemmel tért vissza a kispadra. Kétségtelen, hogy a csapat játéka támadásban és védekezésben sem volt tökéletes, a fehérváriakkal szemben tanúsított küzdeni tudás azonban azt bizonyítja, hogy elmozdult a mélypontról a társaság. Thomas Kelley a hét elején újabb orvosi vizsgálatokon esett át, s bár az irányító már a társakkal edz, a hosszú kihagyás után egyenlőre még nincs bevethető állapotban. Rajta, illetve a valószínűleg csak a karácsonyi szünet után hadra fogható Váradi Kornélon kívül a csapat minden tagja egészséges és pályára léphet a szombati rangadón. A piros-feketék szakvezetője tisztában van vele, hogy bravúr kell a győzelemhez a zalai megyeszékhelyen.

     - Soros ellenfelünk több mérkőzését videón, míg a kecskeméti találkozójukat élőben láttam - mondta Pór Péter. - Ezek alapján kijelenthető, hogy a ZTE kiválóan összerakott, egységes csapat, amely jó periódusban van. A győzelmi kényszer azonban most őket terheli, amit higgadt játékkal megpróbálunk majd kihasználni. Ehhez végig nagyon keményen és fegyelmezetten kell védekeznünk, támadásban pedig türelmesen és csapatként működve szükséges játszanunk. Emellett különösen fontos, hogy az eladott labdák számát a lehető legjobban leszorítsuk, s ne kapjunk könnyű kosarakat.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.