Archívum - Hírek

Visszatérhet a játékmester

2009. 12. 12.

Jó hír, hogy Thomas Kelley egész héten teljes értékű munkát végzett, Harazin Tamás pedig újra az A csoportos csapat kötelékébe tartozik.
     Az Olaj fél évszázados történetében a felek csak az alsóbb osztályokban találkoztak, a felsőházban most először mérik össze erejüket. Az újonc tarjániak a kezdeti nagy különbségű vereségek után most már jóval szorosabb meccseket vívnak vetélytársaikkal, közben a kiesés elleni harcban fontos, 16 pont különbségű győzelmet arattak a Debrecen ellen. Sőt az elmúlt fordulóban úgy tűnt, hogy megszerzik második győzelmüket is, ám hazai pályán egy ponttal kikaptak a Kecskeméttől.

     - Nem a mi kategóriánk a szolnoki csapat, amely kiváló erőkből áll, a végelszámolásnál, akár a dobogón is kiköthet. A változások és a sérülések miatt nagyon nehezen állunk össze, most kezdjük összerakni a csapatot. Egyértelmű, hogy az Olaj a mérkőzés esélyese, mi egy jó mérkőzést akarunk játszani a Tiszaligetben - mondta Walke Károly, a tarjániak edzője, aki játékosként csapatkapitánya is volt az Olajnak.

     A vendégek állományáról annyit, hogy soraikból Hartvich Tamás egy évadot játszott Szolnokon. Jaroszlav Gorszkij pedig az egyik nyári felkészülési időszakban dolgozott az Olaj soraiban, de végül is másutt talált magának együttest. Sebők Tamás és Vavra András pedig jó néhány felső házas csapatban is megfordult az elmúlt időszakban. A bedobó Gorszkijon kívül a litván Gytis Sirutaviacius (hátvéd) és két amerikai, Rickey Huckaby (irányító) és James Davis (center) alkotja a légióskontingensüket. Walke edző szerint a négyből egyedül Huckaby játéka kérdéses, a többiek pályára lépnek a ma esti derbin.

     Az Olaj egy kifejezetten jó és izgalmas meccsen, mindössze négy ponttal kapott ki Zalaegerszegen, ami egyben a csapat negyedik vereségét jelentette a szezonban. Azt ne feledjük, hogy van hat győzelme is az Olajnak, amely Pór Péter keze alatt egyre formálódik. Ám ahhoz, hogy a negyeddöntőben kedvező pozícióban legyen az együttes, túl sok botlás már nem engedhető meg.

     - A Salgótarján az utolsó három fordulóban javuló formát mutatott. Nem tudjuk, hogyan állnak föl ellenünk, de mi úgy készülünk, hogy legerősebb összeállításukban érkeznek Szolnokra. Nálunk Szabó Zoltán gyúró Achilles-ínsérülést szenvedett, ezért műtét előtt áll. Állományunkból Cseh Gyuri betegeskedett, de már szerdán edzésbe állt. Darius Rice vádli húzódással bajlódik, ezért kétséges a játéka. Ami jó hír, hogy Thomas Kelley egész héten teljes értékű munkát végzett, Harazin Tamás pedig újra az A csoportos csapat kötelékébe tartozik. Természetesen nyernünk kell a Salgótarján ellen - mondta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.