Archívum - Hírek

Győzni megy az Olaj legénysége Kaposvárra

2009. 12. 16.

Az esztendő utolsó mérkőzését csütörtökön este fél hétkor Kaposváron játssza a Szolnoki Olaj KK legénysége.
     Minden derbi, ez is fontos lesz mindkét csapat számára, hiszen az Olaj hét győzelemmel és négy vereséggel harmadik a tabellán, míg a Kaposvár öt győzelemmel és hat vereséggel a kilencedik helyen tanyázik. Egy újabb szolnoki győzelem azt is jelentené, hogy a felek még jobban eltávolodnának egymástól a tabellán.

     Ami nem ígérkezik könnyűnek, de nem is lehetetlen feladat. A vendéglátók már kaptak ki hazai pályán, méghozzá a Soprontól (78-85), a Debrecent (98-89), a Falcot (106-92), a Nyíregyházát (115-82) és a Salgótarjánt (98-75) azonban egyaránt legyőzték. Ötödik sikerüket pedig Pécsett (89-77) aratták. A legutóbbi körben simán kikaptak (87-66) a Kecskemét otthonában. Állományukból Orosz László és Dávid Gergely Szolnokon is megfordultak. Vojvoda Dávid, Hendlein Roland Kis Kornél korosztályos a válogatottat is megjárta az elmúlt években. Légiósaik közül az amerikai bedobó, Lary Welton már az elmúlt évadban is soraikban szerepelt, míg honfitársa az irányító, Maurice Prejean az ősszel érkezett Kaposvárra. Az utóbbi két kosaras és Hendlein a leginkább kosárérzékeny játékos mostanság a kék-fehér színekben. Már pedig, ha a szolnokiak nyerni akarnak, az utóbb emlegetett három kosarast kell leginkább semlegesíteniük.

     Egyértelmű, hogy a csapat a győzelem reményében utazik Somogyország fővárosába. - Veszélyes, kellemetlen ellenfél a Kaposvár - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Azt nem szabad megengednünk, hogy saját játékukat játsszák, mert ha elkapják a fonalat, akkor nehéz lesz őket megállítani. Nálunk Darius Rice már edzésbe állt sérülését követően, így ő is velünk tart Kaposvárra. Azt nem akarom ragozni, hogy mennyire fontos meccs előtt állunk, győznünk kell riválisunk otthonában - hangsúlyozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.