Archívum - Hírek

Rangadóval indul az új év

2010. 01. 08.

Piros-fekete rangadóval kezdődik a férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának tizenharmadik fordulója. Az Olaj és a Körmend jelenleg azonos pontszámmal áll a tabella harmadik helyén, de a meccs után csak egyikük maradhat dobogós pozícióban.
     A két csapat hasonló utat járt be az alapszakasz első felében: akárcsak az Olaj, a vasiak szintén visszafogott kezdés után találtak rá a megfelelő ritmusra. Bár a mieink a kezdetektől fogva sokat bírált Horváth Imrével a kispadon az első öt fordulóban négyszer győztesen hagyták el a pályát, a játék már ekkor elmaradt a várakozástól, később pedig az erősebb riválisokkal szemben kiütköztek az együttes erőnléti és mentális hiányosságai.

     A menetrendszerű edzőváltás után a régi-új szakvezető, Pór Péter irányításával támadásban és védekezésben egyaránt szervezettebbé vált Grebenárék játéka, ami eredményben is megmutatkozott. Az Albacomp elleni, szoros csatában elért győzelmet hasonló, "ikszes" meccsen elszenvedett vereség követte az őszi szezonban megállíthatatlan ZTE otthonában. Az újonc Salgótarján ideális ellenfélnek bizonyult a Kosárkarácsony alkalmával, a kaposvári évzárót pedig tízpontos hátrányból mentette hosszabbításra, majd fordította meg a szolnoki legénység. Utóbbi találkozón már igazi csapatmunka eredményezte sikert, de nem ez az Olaj-tábor bizakodásának egyetlen alapja. Az őszt térdműtétje miatt kihagyó Váradi Kornél a karácsonyi szünet után csatlakozott a társakhoz, vele kiegészülve már legerősebb összeállításukban léphetnek pályára a piros-feketék. Mint Pór Péter szakmai igazgatótól megtudtuk, a csapat minden tagja nagy kedvvel és motiváltan várja a háromhetes szünetet követő folytatást.

     A vendég vasiaknál a szokásosnál tovább húzódott a légiósok kiválasztása, emiatt későn állt össze a kispadra némi vargabetű után visszatérő Sabáli Balázs együttese. Az irányító Jermaine Thomas és az erőcsatár Mike Scott biztos pontnak számított, ám a Falco bajnokcsapatából ismert fehérorosz center, Mikalai Alekszejev, valamint a korábbi nyíregyházi hátvéd, Roy Booker csak az ötödik fordulóban mutatkozott be soraikban. Velük azonban hamar elérte a csúcsebességet a körmendi alakulat, hiszen utoljára november 7-én, Sopronban kaptak ki. Azóta a Dombóvár, a Pécs, a Nyíregyháza és a Kecskemét ellen hazai pályán győztek, de Szombathelyen és Debrecenben is sikerrel jártak. Játékuk már-már hagyományosan a távoli dobásokra épül - ami a keret szinte minden tagjának erőssége -, ám Alekszejev személyében klasszikus centerrel is rendelkeznek. Csúcsformájukról a hatos nyerősorozat mellett a hét közben, Sopronban játszott felkészülési találkozó árulkodik, hiszen kerek húsz pontot (95-75) vertek a tabellán szintén előkelő helyen álló házigazdákra.

     A piros-fekete rangadóra a Sportklub tévécsatorna is szemet vetett, így a mérkőzés 15:45-kor kezdődik. A közvetítés egyben különös pikantériát ad a találkozónak, hiszen tévés összecsapáson még sem az Olaj, sem a Körmend nem győzött az folyó bajnokságban. Egy biztos: szombat este valamelyik rossz sorozat megszakad.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.