Archívum - Hírek

A Falco ellen kell folytatni a jó sorozatot

2010. 01. 30.

Az ötmeccses győzelmi szériát maga mögött tudó Olaj KK a szombathelyi Falco csapatát fogadja szombaton este hat órakor a tiszaligeti arénában.
     A szombathelyiek nyolc győzelemmel és hét vereséggel a hatodik helyen tanyáznak a tabellán. A negyedik Körmendnél mindössze egy vereséggel gyűjtöttek többet, helyzetük azonban nem mondható rózsásnak, hiszen a tízedik helyen álló Dombóvárt mindössze egy győzelemmel előzik meg. Mindez azt is jelenti, hogy minden egyes mérkőzés rangadónak számít mostanság a felsőházban, minden egyes győzelemért nagyon meg kell küzdeniük a csapatoknak.

     Erre legjobb példa az Olaj esete, amely tizenegy győzelméből hetet szoros mérkőzésen harcolt ki. A szezont még Déri Csaba edző irányításával kezdték a sárga-feketék, ám a vártnál gyengébb szereplést követően váltás történt a kispadon, Nikola Lazicsot bízták meg a gárda irányításával. A szerb származású edző irányítása alatt hétből négyszer nyert a Falco, ebből az Atomerőmű otthonában elért siker mindenképpen a bravúr kategóriába sorolható.

     A legutóbbi körben a szintén a nyolc közé igyekvő Kecskemétet verték hazai pályán. Sajnos az elmúlt egy hónap történései közé tartozik, hogy egyik legjobb játékosuk, Horváth Zoltán autóbalesetben elhunyt. A válogatott center pótlására a Sopronból ismert amerikai kosarast, Emmanuel Dies-t szerződtették, akinek az elmúlt mérkőzésen ugyan lejárt a próbaideje, de az Olaj ellen még bizonyíthat. A Falco bizonyára nem feltartott kezekkel fog érkezni a Tiszaligetbe, sőt fanatikus szurkolótáboruk is velük tart majd.

     - Szeretnénk a jó szériánkat tovább folytatni - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mert a Falco kellemetlen stílusú csapat. Többek között a Kálmán – Frazier - Wilson trió lerohanásait, valamint Kazlauskas és Borszéki tripláit meg kell akadályoznunk. Frazier és Wilson ugyebár megfordult nálunk is, őket biztosan fűti majd a bizonyítás vágya. Nekünk pedig az lesz a dolgunk, hogy hazai pályán tovább szaporítsuk győzelmeink számát - mondta a szakember.

     A mérkőzést a Bodnár, Györffy, Szabó G. bíró-trió dirigálja. Az U 20-as csapatok csatája 15:30-kor indul. A pénztár 14 órakor, míg a csarnok fél órával később nyit, aki tud, előbb érkezzen, és vásárolja meg időben belépőjegyét.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.