Archívum - Hírek

Pécsett játszik az Olaj

2010. 02. 06.

Sorozatban hetedik győzelmére készül a Szolnoki Olaj csapata, amely szombat este hat órakor Pécsett játszik bajnoki mérkőzést.
     Az elmúlt évadban a Pécs sikereitől volt hangos a honi kosárlabda. A fekete-fehérek előbb megnyerték a Magyar Kupát, majd a bajnoki döntőbe is bejutottak, ahol azonban már nem bírtak az Atomerőmű SE csapatával. Nyáron aztán nagy játékos vándorlás indult, elég csak annyit mondani, hogy Thomas Kelley, Dragan Alekszics és Grebenár Péter épp a baranyai fővárosból érkezett a Tiszaligetbe. Sztojan Ivkovics edzőt pedig Kmézics Zorán követte a pécsi kispadon. A szezon jól kezdődött számukra, hiszen a Paks otthonában megnyerték a Szuper Kupát, majd az első két bajnoki meccsüket is győztesen vívták meg.

     A folytatásban viszont előbb két ponttal a Kecskeméttől, majd eggyel az Olajtól is kikaptak. Igaz, verték az Albacompot, de hazai pályán alulmaradtak a Sopronnal szemben, Kmézics Zoránnak pedig felmondtak, helyére Ivica Mavrensztkit szerződtették. Közben jövés menés indult el a játékoskeretben is, Srdan Helbich és Zeljko Bojovics kivételével a légiósok is kicserélődtek. Hat győzelem és tíz vereség a mutatójuk, mellyel a 11. helyen tanyáznak. Még nem mondtak le a nyolc közé jutásról, de nagyon igyekezniük kell, mert a nyolcadik Kaposvárnak a nyolc győzelem mellett nyolc vereség a mérlege.

     - Számomra minden meccsen a jó védekezés az egyik legfontosabb dolog - mondta Mavrenszki edző, a klub honlapján. - Hisz az a kulcsa annak, hogy aztán könnyű kosarakat szerezhessünk, de a támadásokra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Az előző mérkőzésen több mint harminc percen át kiegyenlített meccset játszottunk, aztán több hibát is elkövettünk. Ahogy szoktuk, ez után a mérkőzés után is, mint máskor is, visszanéztük a hibákat, hogy javítani tudjunk a védekezés és támadás összehangoltságán, mert okosabb támadásokkal lehet esélyünk most is a győzelemre. Úgy gondolom, a Szolnoknak túl sok a jó játékosa ahhoz, hogy a védekezést arra hegyezzük ki, hogy kit kell megfogni. Kelley, Barro, Rice, Fodor, Alekszics és még sorolhatnám, mind képesek arra, hogy eldöntsenek egy meccset - állítja a pécsiek edzője.

     Az Olajnál jó a hangulat, ráadásul mindenki a fedélzeten van. Pór Péter szakmai igazgató minden egyes játékosára számíthat. - Nem lesz könnyű dolgunk, mert a Pécs a legjobb nyolc közé akar jutni, és nyilván az otthoni meccseit meg akarja nyerni. Hullámzó a teljesítményük, hiszen a 2010-es esztendő első találkozóján nyertek az Atomerőmű otthonában, majd rá egy hétre 33 pontos vereséget szenvedtek Debrecenben. Menet közben érkezett légósaik, amerikai irányító Edward Ames és a szerb bedobó, Nenad Canak egyaránt rutinos, jó játékosok. Az utóbbit még a Partizán Belgrádból ismerjük. Videón láttuk meccseiket, igyekeztünk felkészülni belőlük. Természetesen győzni megyünk Pécsre, folytatni akarjuk jó sorozatunkat - jelezte a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.