Archívum - Hírek

Pécsett is nyerni tudott az 0laj

2010. 02. 06.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Szolnoki Olaj KK 75-88 (20-25, 22-17, 21-25,12-21)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 17. forduló

Pécs, 1400 néző. V: Pálla, Török, Farkas.
PÉCS: Ames 16/12, Lakatos 6, BOJOVIC 13/6, Eilingsfeld, Helbich 12.
Csere: CANAC 10, Ruják, Hosszú 3/3, CZIGLER 15. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.
SZOLNOK: KELLEY 22/15, Fodor M. 13/6, VESZTERGOM 7/3, RICE 23/18, BARRO 12.
Csere: Grebenár, Aleksic 6/6, Váradi K. 3/3, Harazin 2. Szakmai igazgató: Pór Péter.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 5–7. 6. p.: 11–15. 13. p.: 24–31. 17. p.: 37–34. 23. p.: 47–47. 26. p.: 49–58. 33. p.: 70–71. 37. p.: 75–81.

     A hatos győzelmi szériát maga mögött tudó szolnoki gárda annak a Pécsnek az otthonába látogatott, amelytől az elmúlt szezonban a bajnokságban kétszer, míg Magyar Kupa elődöntőjében is vereséget szenvedett.

     Ebben a szezonban már más a felállás, hiszen a találkozó előtt tizenkét győzelem és négy vereség volt az Olaj mérlege, ami második helyet ér, míg a pécsiek hat győzelemmel és tíz vereséggel a tizenegyedik helyen várták az összecsapást.

     Egyébiránt a 17. forduló már pénteken este megkezdődött Debrecenben és Pakson. Az előbbi helyszínen a Kecskemét 83-76-os papírforma győzelmet aratott. A címvédő otthonában viszont robbant a bomba, ugyanis a nyíregyháziak fennállásuk során először nyertek, méghozzá 76-70-re. Azért az figyelemre méltó, hogy az ASE, a legutóbbi nyolc mérkőzéséből hatot elveszített.

     Jól kezdett a mintegy nyolcvan szurkolójától támogatott Olaj KK, hiszen Rice tripláival és Barro dupláival vezetett a vendégcsapat. Mint ahogy az várható volt, a hazaiak nem hagyták magukat, és a mieink nyomába eredtek. A második negyedben egy sokmozgásos zónavédekezéssel megzavarták a szolnokiakat. Ráadásul a hazaiak centere, Helbich jól dolgozott a palánkok alatt.

     A második negyed végén már öt ponttal is vezettek a pécsiek, ám Rice hárompontosával, valamint Harazin zsákolásával 42-42-re alakult az állás. Egyértelmű volt, hogy a második helyen álló vendégek csak akkor nyerhetnek Pécsett, ha pontosabban játszanak, soknak tűnt az első félidőben a nyolc eladott labda, amit játékosaik produkáltak. Emellett a lepattanó csatát is a hazaiak nyerték 16:13-ra.

     A fordulást követően ismét az Olaj percei következtek, Rice mellé Kelley is felzárkózott, az irányító is fontos pontokat dobott, és úgy tűnt, hogy sikerül állva hagyni a hazaiakat. Sajnos jöttek az újabb, menetrendszerűen eladott labdák, a pécsiek pedig a rutinos sokszoros válogatott center, Czigler vezérletével csaknem utolérték csapatunkat.

     A záró játékrész 63-67-es állásról kezdődött. A PVSK nem hagyta magát lerázni, és Bojovics triplájával, valamint Helbich duplájával a harmincötödik percben már csak egy pont volt az Olaj előnye, 75-76. Ki más, mint Váradi Kornél lendített a vendégeken triplájával. A hazaiak elkezdtek kapkodni, sorra adták el a labdákat, a mieink pedig Kelley révén, aki előbb egy duplát, majd kisvártatva egy hárompontosat is bevágott, tovább növelték előnyüket.

     A végjátékban további pécsi eladott labdákat láthattunk, majd Fodor lemásolva Kelley teljesítményét, előbb egy duplával, majd egy triplával bebiztosította az Olaj nagyon értékes győzelmét. Az utolsó öt percben egy 12-0-ás etapnak köszönhetően a vendégcsapat és lelkes szurkolótábora örülhetett.

     Mindez azt is jelenti, hogy az Olaj tovább növelte előnyét üldözői előtt, és biztosan tartja második helyét a tabellán. A folytatásban szombaton a sereghajtó Debrecent fogadják Váradi Kornélék.

Ivica Mavrenszki: - A szolnokiak védekezésváltásait jól kezeltük, de a negyedik negyedben meggyűlt a bajunk, amikor a vendégek ritmust váltottak, s akkor állva hagytak bennünket.

Pór Péter: - Második félidőbeli jó játékunkkal egy kitartóan küzdő ellenfelet győztünk le. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ebben a viszontagságos időben is sokan elkísértek és biztattak bennünket.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.