Archívum - Hírek

Kupameccsen lesz érdekelt az Olaj

2010. 02. 10.

A bajnoki találkozókat követően a Magyar Kupa felé fordul a figyelem. A nyolcaddöntő odavágóján a szombathelyi Falco KC vendége lesz a Szolnoki Olaj KK csapata, a kezdés ma este fél hétkor lesz az Aréna Savariában.
     Azt nem lehet állítani, hogy Fortuna a szolnoki csapat kezét fogta volna a sorsoláskor. Bár a Falco csak kilencedik a bajnokságban, de csak egy győzelemmel vannak lemaradva a hatodik Albacomptól. Ellenük azonban senki nem mehet biztosra.

     Az Olaj-szurkolók szerint a szombathelyiek az örök kupavesztesek, ugyanis a legutóbbi két kiírásban egyaránt bejutottak a fináléba, tavalyelőtt azonban kétszeri hosszabbításban kikaptak a Pakstól, míg tavaly a Kelley-vel, Aleksziccsel és Grebenárral felálló Pécstől szenvedtek vereséget. Ami a legfájdalmasabb volt számukra, hogy mindkét kupadöntőt Szombathelyen bukták el. Ráadásul mindkétszer komoly összegért nyerték el a rendezés jogát. Kérdés, hogy a mai kupameccsen mennyire akarják kihajtani magukat, szombaton ugyanis a listavezető ZTE csapatát fogadják bajnoki rangadón.

     Azt azonban senki nem gondolja, hogy a szombathelyi fellépés holmi sétagalopp lesz a szolnokiak számára, a Falcót minden bizonnyal fűti majd a visszavágás mindkét bajnoki vereségért. A fekete-sárga hívek azt is roppant sérelmezik, hogy Báder Mártont elhappolta előlük az Olaj, hiszen ők is szívesen látták volna soraikban a válogatott centert. Apropó Báder! Mivel a játékengedélye még nem érkezett meg, így bizonytalan a ma esti fellépése.

     - Tanultunk a legutóbbi bajnoki meccs tapasztalataiból, már az elején fel kell vennünk a kesztyűt - mondta Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Nem szabad, hogy a vasiak agresszív játékukkal meglepjenek bennünket. Szombaton az Albacomp otthonában is keményen játszottak, a vendéglátók csak nagy nehézségek árán fordították meg a találkozót. Egy biztos, olyan eredményt kell elérnünk, hogy a jövő szerdai visszavágóra maradjon esélyünk a továbbjutásra - nyilatkozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.