Archívum - Hírek

Nyíregyházán a piros-feketék

2010. 02. 21.

A megszokottól eltérően, ezúttal hétfőn lép pályára a Szolnoki Olaj csapata, méghozzá a Nyíregyháza otthonában, a Bujtosi Sportcsarnokban este hat órakor.
     Két jó passzban lévő együttes találkozik majd a szabolcsi fővárosban, hiszen a szolnokiak nyolc, míg a vendéglátók öt meccset nyertek egy szuszra. A statisztikusok kedvéért ugyebár 18 találkozójukból nyolcat nyertek meg Sitku Ernőék, ebből ötöt egy huzamban szállítottak. Köztük voltak bravúrok is, Falco (otthon: 81-68) Pécs (idegenben: 93-87), Debrecen (o.: 87-78), Atomerőmű (i.: 76-70), Kecskemét (i.: 80-85). Közülük Sitku (18,1 pontátlag) mellett a négy amerikai játékos: Doyne (22,5), Gennie (14,4) Wiley (13,2) és Henderson (9,3) számít kulcsembernek soraikban. A magyar magból még ki kell emelni az egykoron Szolnokon nevelkedett Szarvas Gábor és a több csapatban is megfordult Siska János nevét. Egy biztos, az elmúlt hetek jó játékát és győzelemi sorozatát követően megjött a csapat és a szurkolók étvágya, a negyeddöntőbe jutás a céljuk. És akkor még nem beszéltünk edzőjükről Ferenczi Tamásról, aki karcagi származású, valamikor az Olajbányász utánpótlásában nevelkedett. Évek óta edzősködik, dolgozott többek között Rezák László és Kmézics Zorán keze alatt is.

     - Az Olaj kimondva kimondatlanul a bajnoki címre tör, ennek megfelelő erősségű a játékosállománya - vélekedett Ferenczi Tamás. Ha nyernénk, akkor azt az eredményt legalább olyan becsben tartanánk, mint a bajnoki címvédő Paks elleni idegenbeli sikert. Nálunk egyedül a sérüléssel bajlódó Doyne játéka kérdéses, vele vagy nélküle, a Szolnok itthoni legyőzéséhez is hatalmas bravúrra lenne szükségünk - mondta az edző a klub honlapján.

     Egyébiránt az elmúlt szerdán mindkét csapat érdekelt volt a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. Ám a Nyíregyháza a Sopronnal, míg az Olaj a Falcóval szemben maradt alul, egyaránt kis különbséggel az összesítésben. A mieink ugyebár a Szombathelyen elszenvedett 34 pontos hátrányukat próbálták behozni, nem sok, mindössze hat pont hiányzott a bravúrhoz. Egy biztos a csapat szívét, lelkét kitette a pályán, annak ellenére, hogy nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást a közönség vastapsa mellett vonultak az öltözőbe.

     Ezzel már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk Fodor Mártonéknak. Az Olaj, mint már azt említettük nyolc találkozót nyert gyors egymás utánban, és biztosan őrzi második helyét. A Nyíregyházát követő négy - Kecskemét (02.27., otthon), Atomerőmű (03.06., idegenben), Albacomp (03.13., idegenben) ZTE (03.20., otthon) rangadón pedig bebiztosíthatja a csapat alapszakaszbeli dobogós pozícióját.

     Pór Péter szakmai igazgató elmondta, hogy - A múlt héten combizomhúzódással bajlódó Vesztergom Zsolt is játékra jelentkezett, így teljes csapattal utazunk Nyíregyházára. Ellenfelünk masszív együttes, amit be is bizonyított az elmúlt hetekben. Mi azonban folytatni akarjuk jó sorozatunkat - jelezte a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.