Archívum - Hírek

Taylor jól tudja, hogy komolyak az Olaj céljai

2010.03.03. 0:00:00

Az Olaj új amerikai kosarasa, Kammron Taylor alighogy megérkezett Szolnokra, máris edzésbe állt. Ezt megelőzve váltottunk vele néhány mondatot.
     - A Wisconsin egyetem elvégzése után két szezont a spanyol második, illetve a török első ligában játszottam - kezdte a KT becenevű kosaras. - Tavaly nyártól január végéig pedig a francia élvonalban szereplő Le Havre alkalmazott. Mivel a vártnál gyengébben szerepeltünk, a klub vezetői vérfrissítésre szánták el magukat, így nekem is váltanom kellett. Igaz, egy hónapja nem játszottam tétmeccset, de lakóhelyemen, Minnesotában egy személyi edző segítségével igyekeztem formában tartani magam.

     A tengerentúlról hazánkba érkező legtöbb játékosnak fogalma sincs a magyar kosárlabdáról, Taylor azonban tájékozottabb az átlagnál. - A menedzseremmel történt egyeztetés után igyekeztem tájékozódni, megtudtam, hogy ebben az országban is nagyon szeretik ezt a sportágat. Számos honfitársam megfordult már a magyar bajnokságban, mostanság is sokan szerepelnek az itteni pontvadászatban.

     Az edzés előtt mindenkivel pacsizott, társai közül Uzi Barrót különösen kedves ismerősként köszöntötte.

     - Eddig csak ellenfélként ismertem Uzit - folytatta. - A center a Marquette egyetem csapatában szerepelt. Sokat játszottunk egymás ellen, de legtöbbször mi kerültünk ki győztesen a csatából. Az egyetemi bajnokságból ismerős Darius Rice is, tudom, hogy nálam idősebb évjáratban szerepelt és már akkor is nagyon ponterős játékosnak számított.

     Természetesen új csapatáról, az Olajról is szót ejtettünk Taylorral.

     - Beszélgettem a menedzseremmel, és az interneten is körülnéztem a szolnokiakkal kapcsolatban. Megtudtam, hogy nagyon népszerű a csapat, mindig sokan vannak a lelátón, most látom, hogy még az edzésre is kíváncsiak az emberek. Megtudtam azt is, hogy komoly célok vannak a klubnál. Én is segíteni szeretnék a jó eredmények elérésében - jelezte a játékos.

Névjegy: Kammron Taylor
Nemzetisége: amerikai
Született: 1984. 08. 28.
Magassága, súlya: 188 cm/76 kg
Posztja: irányító, hátvéd
A témához kapcsolódó további hír(ek):
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.