Archívum - Hírek

Pakson folytatná sikersorozatát az Olaj

2010. 03. 05.

Vajon kinek hoz szerencsét a férfi kosárlabda-bajnokság felsőházában soron következő 21. forduló? A tíz meccs óta veretlen Szolnoki Olaj KK szombat este hat órakor a címvédő Atomerőmű SE paksi otthonába látogat.
     A bajnoki címvédő atomvárosiak jól kezdték a szezont, hiszen az első kilenc fordulóban nem találtak legyőzőre. A folytatás azonban nem sok örömöt hozott Mészáros Zalánék számára, akik a következő kilenc találkozójukból hetet elveszítettek, miközben csak a Salgótarjánt és a Debrecent tudták legyőzni. Mindez Dzunics Braniszláv edző állásába került: az elmúlt esztendő decemberéig sikert sikerre halmozó szakembernek ez év február elején felbontották a szerződését. A helyére az a Horváth Imre került, akinek épp az Atomerőmű SE elleni vereséget követően tavaly november 21-én köszönték meg a munkáját az Olaj elöljárói. Tegyük hozzá, hogy nem csak edzőt, hanem légiósokat is cseréltek a Duna-parti városban. Horváth Imre érkezte óta háromból kettőt nyert az ASE, két hete a Kecskemét ellen hazai pályán, míg legutóbb a Sopronban gyűjtötték be a két bajnoki pontot. Úgy tűnik tehát, hogy kezdenek összeállni, nyilván kettőzött erővel fognak hajtani a hét végi rangadón.

     Remélhetőleg a piros-fekete sereget sem kell félteni az atomvárosban, ahol legutóbb négy esztendeje sikerült nyerniük. Most lehet az egyik legnagyobb vetélytársnak is bizonyítani, hogy nem csak a szerencse műve volt az elmúlt tíz fordulóban elért győzelmi széria. A héten egy újabb külföldi játékos, Kammron Taylor érkezett az Olaj soraiba. Az edzéseken biztatóan mozgott az amerikai kosaras, aki remélhetőleg az elkövetkező mérkőzéseken is bizonyítja, hogy érdemes volt szerződtetni.

     Pór Péter szakmai igazgató a meccs előtt azt mondta: - Az elmúlt két találkozóját megnyerte a paksi csapat, ez jelentheti azt is, hogy felszálló ágban vannak. Mi azonban folytatni akarjuk jó szériánkat, győzni megyünk Paksra, mert meg kell őriznünk kedvező pozíciónkat - jelentette ki a szakember.

     A rangadót a Bodnár-Pálla-Farkas G. bírótrió dirigálja.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.