Archívum - Hírek

Bemutatkozott a Szolnoki Olaj KK csapata

2015. 08. 10.

Szezonnyitó szurkolói ankétot tartott az Olaj KK
Bemutatkozott a Szolnoki Olaj KK csapata
Stojan Ivkovic szakmai igazgató azt szeretné, ha havonta tartanának a vasárnapihoz hasonló találkozót, hogy a szurkolók és a klub kapcsolata még jobb legyen. A bajnokságban és a kupában a címvédés a cél, az Európa Kupa csoportkörből pedig a továbbjutás, bár ez utóbbi egyáltalán nem elvárás.

- Dolgozunk rajta! - így válaszolt annak a szurkolónak Keller Ákos, aki több higgadtságot kért a válogatott centertől a következő szezonra.

A centerkérdés volt az egyik központi témája az ankétnak. - Az én játékosaim a legjobbak, így jelenleg nem ismerek Somogyi Gergőnél és Keller Ákosnál jobb centert - mondta Stojan Ivkovic szakmai igazgató.

Báder Márton még mindig nem döntött a folytatásról. - Folyamatosan győzködöm Báder Marcit a folytatásról - tájékoztatta a szurkolókat Dr. Nyerges Zsolt, a felügyelőbizottság elnöke. - De nagyon nehezen megy. Bádernek komoly derékfájdalmai vannak. Azt mondta, csak akkor marad a csapatban, ha úgy érzi, hogy száz százalékos állapotban tud továbbra is kosárlabdázni. Azt kértem tőle, hogy legalább ősszel, az Európa Kupa-mérkőzéseken segítse a csapatot. Az olyan center, aki a EuroCupban is meghatározó játékos, az évi többszázezer dollárba kerül. Ez nem a magyar csapatok szintje. Ezért döntöttünk úgy, hogy a külső posztokat erősítjük meg inkább.

A csapat elsőszámú irányítója Aaron Craft lesz, a 24 éves amerikai játékos pénteken írta alá a szerződését. Legutóbb az NBA előszobájának is nevezett D-League-győztes Santa Cruz Warriors játékosa volt. Ő a hét közepén érkezik Szolnokra. Rajta kívül és a magyar válogatottban szereplő négy játékos kivételével mindenki orvosi vizsgálattal kezdi a felkészülést. Így a Sopronból érkezett Milos Borisov, Rodney Green és Dino Gregory, valamint az új szezonra is az Olajt erősítő Strahinja Milosevic. Tomislav Ivosev létszámfeletti légióssá vált, a szerb-magyar állampolgárságú magasbedobóval, közös megegyezéssel szerződést bontott a klub.

A következő szezonban Vojvoda Dávid lesz a csapat kapitánya. - Természetesen a bajnokságban és a Magyar Kupában is a címvédés a cél - mondta a válogatott játékos. - Erre a mostani keret abszolút alkalmas. Természetesen szeretnénk továbbjutni az Európa Kupa csoportkörből, ehhez létfontosságú, hogy a lehető legtöbb hazai meccset megnyerjük.

Az Európa Kupát kiíró ULEB engedélyezte, hogy a Tiszaligeti Körcsarnokban játszhassa hazai mérkőzéseit a legjobb magyar kosárcsapat. Ám több átalakítást is kötelezővé tett. A Tisza felőli oldalon lévő eredményjelzőt egy minden igényt kielégítő, 15 négyzetméteres táblára cserélik, a túloldali falra egy nyolc négyzetméteres eredményjelző kerül. Jelentősen növelni kell a csarnok világításának fényerejét, ez a teljes lámpapark cseréjét jelenti. Ehhez igazodik a csapat felkészülése is, hiszen a világítás átalakítása szeptember közepén kezdődik.

Az biztos, hogy ebben az időben, Ausztriában és Horvátországban nemzetközi tornán vesz részt az Olaj. Augusztus 29-én Kecskeméten játszik edzőmeccset a Szolnok, majd később saját szurkolói előtt is pályára lép egy ABA-ligás csapat ellen, azonban az időpont még nem biztos. Ezután egy nagyváradi torna következik, illetve szeptember 23-26 között saját tornát rendez a Szolnoki Olaj.

Forrás: Új Néplap - Gutai István
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szurkolói ankét 2019. 02. 07.
Hétfőn nyílt edzés, utána szurkolói ankét 2018. 08. 29.
Szombaton nyílt edzés, utána szurkolói ankét 2017. 09. 12.
Szurkolói ankét 2017. 03. 25.
Szurkolói ankét 2017. 02. 07.
Szurkolói ankét 2017. 01. 05.
Hétfőn szurkolói ankét 2016. 12. 01.
Hétfőn Kosarazzunk Együtt program 2016. 11. 03.
Szerdán szurkolói ankét 2016. 06. 11.
Hétfőn szurkolói ankét 2016. 06. 05.
Hétfőn folytatódik a Kosarazzunk Együtt program 2016. 03. 29.
Kedden nyílt edzés, utána szurkolói ankét 2016. 02. 27.
Kedden szurkolói ankét 2016. 02. 15.
Hétfőn nyílt edzés, utána szurkolói ankét 2016. 01. 09.
Hétfőn nyílt edzés, utána szurkolói ankét 2015. 12. 02.
Hétfőn nyílt edzés, utána szurkolói ankét 2015. 10. 29.
Kedden nyílt edzés, utána szurkolói ankét 2015. 10. 04.
Szurkolói gyűlést tart az Olaj KK 2015. 08. 07.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.