Archívum - Hírek

Hétfőtől Pór Péter az Olaj új vezetőedzője

2015.10.25. 19:30:00

A posztjáról lemondó Dragan Aleksic helyét hétfőtől Pór Péter veszi át
Hétfőtől Pór Péter az Olaj új vezetőedzője
Stojan Ivkovic szakmai igazgató az MTI-nek elmondta: a távozó vezetőedző az együttes sikertelenségével, elsősorban az első hazai Európa Kupa-mérkőzésen kedden a litván Vilniustól, illetve a Zalaegerszegtől szombaton elszenvedett vereséggel indokolta döntését. A tréner egyúttal elismerte felelősségét abban, hogy nem sikerült jól az új játékosok kiválasztása.

Dragan Aleksic hozzáállásával és a mentálisával elégedett volt a klub - hangsúlyozta a szakmai igazgató jelezve, hogy köszönettel tartoznak a távozó szakembernek, hiszen az elmúlt két szezonban irányításával két magyar bajnoki címet és két hazai kupaaranyat nyert az Olaj, emellett a 2013-2014-es kiírásban az Eurochallenge Kupa négyes döntőjébe vezette a gárdát.

Stojan Ivkovic közölte: Dragan Aleksic munkáját hétfőtől Pór Péter, a klub saját nevelésű, többszörös bajnok és kupagyőztes edzője veszi át, aki az utóbbi években a felnőtt válogatott edzőjeként dolgozott, valamint idén nyáron az U20-as nemzeti csapatot a felsőházba, az európai A-divízióba vezette. Megbízatása a szezon végéig szól, segítője az Olajnál jelenleg is ebben a szerepkörben dolgozó litván Andrius Jurkunas marad.

Az MTI kérdésére válaszolva a szakmai igazgató utalt rá: az elkövetkező időszakban a játékoskeretben is várható változás, ennek részleteiről azonban már az új mester dönt. A csapattal szemben korábban megfogalmazott célok a történtektől függetlenül változatlanok: címvédés a magyar bajnokságban és kupában, valamint továbbjutás, de legalábbis helytállás az Európa Kupában - fogalmazott.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Munkába állt Pór Péter 2015. 10. 27.
Ivkovics az új kapitány, szerepet kap Pór Péter is 2013. 02. 02.
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.