Archívum - Hírek

Munkába állt Pór Péter

2015. 10. 27.

Egyelőre a jelenlegi állományból igyekszik többet kihozni a Szolnok régi-új edzője
Munkába állt Pór Péter
Az utóbbi években a felnőtt válogatott edzőjeként dolgozó, valamint idén nyáron az U20-as nemzeti csapatot a felsőházba, az európai A-divízióba vezető tréner a ZTE-től szombaton elszenvedett hazai vereség után lemondott szerb Dragan Aleksicet váltotta a kispadon.

A 2012-es távozása után visszatért régi-új mester az MTI-nek elmondta: Pályafutásom során máskor is volt már rá példa, hogy hasonlóan nagy feladatot vállalva, akár szezon közben kellett beugranom és bizonyítanom. Éppen ezért az első hívó szóra azonnal és örömmel mondtam igent.

Pór Péter jelezte: a csapat sűrű programja - magyar bajnoki és időnként hosszú utazásokkal tarkított Európa Kupa-találkozók - nem teszi lehetővé az együttes játékának alapvető átalakítását, ám lépésről lépésre igyekszik támadásban és védekezésben egyaránt végrehajtani a legfontosabbnak vélt kisebb változtatásokat. Ezen kívül a csapaton belüli hierarchia kialakítása, valamint a feladatok tisztázása most az elsődleges teendő - fogalmazott.

A tréner közölte, egyelőre a jelenlegi játékoskerettel igyekszik az elmúlt időszaknál jobb eredményeket elérni. Ezenkívül bízik abban, hogy egy új edző érkezése a játékosokra is mindig ösztönzőleg hat és hétfőtől nemcsak ő, hanem együttese is tiszta lappal kezdhette újra a munkát. A későbbiekben szükség esetén még lesz lehetőség változtatásra - tette hozzá.

Ami a célokat illeti, azok a szezon elején kitűzöttekhez képest nem változtak. Mindenekelőtt azért dolgoznak, hogy az Olaj megvédje magyar bajnoki és kupagyőztes címét. Az Európa Kupában pedig egyetlen találkozót sem adnak fel, mindent megtesznek azért, hogy hazai pályán és idegenben egyaránt megnehezítsék ellenfeleik dolgát, és meccseket nyerjenek - húzta alá Pór Péter.

A klub saját nevelésű, többszörös bajnok és kupagyőztes edzőjének megbízatása a szezon végéig szól, segítője az Olajnál jelenleg is ebben a szerepkörben dolgozó litván Andrius Jurkunas marad.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Hétfőtől Pór Péter az Olaj új vezetőedzője 2015. 10. 25.
Ivkovics az új kapitány, szerepet kap Pór Péter is 2013. 02. 02.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.