Archívum - Hírek

Immár negyedszer rendeznek nyolcas döntőt a Magyar Kupában

2017. 02. 16.

Az Olaj ma délután 15:30-kor lép pályára a negyeddöntőben
Immár negyedszer rendeznek nyolcas döntőt a Magyar Kupában
A mától egészen szombatig tartó győri kupadöntőbe jutott nyolc csapat összesen huszonkét kupagyőzelmet ünnepelhetett eddig, az Olaj hatszor emelhette magasba a trófeát.

Négy éve igazodott a nemzetközi trendekhez a honi kosárszövetség azzal, hogy a versenynaptár sűrűsége miatt egyetlen hétvégén bonyolítja le a kupaküzdelmeket. Az alapszakasz első fele után a bajnokság első nyolc helyezettje részvételével.

Ma délután 13 órakor a Szeged-Pécs mérkőzéssel kezdődik a kupahétvége. Eme párosítás azért fontos, mert az összecsapás győztese lesz a Kaposvár-Szolnoki Olaj továbbjutójának ellenfele.

- Látszólag könnyű ágra kerültünk a sorsolásnál, azonban kivétel nélkül erős csapatok kerültek a legjobb nyolc közé, ahol egy mérkőzés dönt mindig a továbbjutásról - vélekedett Kmezic Zoran, az Olaj vezetőedzője. - Szeretnénk döntőt játszani, és minél jobb teljesítményt nyújtani a végső cél elérése érdekében.

A másik ág valóban húzósabbnak tűnik. Este hat órakor kezdődik a ZTE-Alba negyeddöntő. Három hete Székesfehérváron Lóránt Péterék nyertek 90-81-re. Aki innen továbbjut, az a 20.30-kor kezdődő vasi El Clasico győztesével játszhat a fináléért. A Falco az alapszakaszban 85-69-re legyőzte a Körmendet Szombathelyen. Nagy kérdés, hogy közvetlen komfortzónájuktól, a Savaria Arénától távol mutatott formájukat futják-e a Sekulovic-fiúk. Ha igen, akkor a szűkebb kerettel bíró címvédő bedarálja őket.

Forrás: Új Néplap - Gutai István
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.