Archívum - Hírek

Nagy menetelés előtt állnak a Szolnoki Olaj kosarasai a következő évadban

2012. 08. 24.

A klub történetében először fordul elő, mindegyik magyar játékos megfordult már a felnőtt válogatottban.
     Bő egy hónap múlva, szeptember 29-én rajtolnak az Adria Liga küzdelmei, melyben újoncként indul a Szolnoki Olaj kosárcsapata. Egy biztos, nem lesz könnyű dolga az Olajnak a pokoli erős délszláv bajnokságban, hiszen a mérkőzéssorozaton horvát, szerb, szlovén, macedón, bosnyák és montenegrói csapatok szerepelnek a vetélytársak között. A sorsolás szerint a rajt szeptember 29-én lesz, akkor a 2011-ben EuroChallenge-győztes szlovén Krka Novo Mesto otthonában debütál a szolnoki legénység.

     A mieink hazai közönség előtt először október 2-án mutatkoznak be, mikor a horvát sztáralakulatot, a Cibona Zagrebet fogadják. És akkor még nem is beszéltünk az EuroChallenge Kupáról, melynek elmúlt évadjában bravúrosan szerepelt a gárda, ugyanis a negyedik helyen végzett az emlékezetes debreceni Final-Fourban. Az elmúlt két évaddal ellentétben, a következő kiírásban nem kell a mieinknek selejtezőt játszaniuk. Az utóbbi mérkőzéssorozat november 6-án indul, az ellenfelek a Körmend, a német Oldenburg és a román Temesvár lesznek, a december 11-éig tartó első csoportkörben.

     Az Olajnál egyértelmű a cél, újoncként is jól helytállni az Adria Ligában, minél tovább menetelni az EuroChallenge Kupában. A bajnokságban, ahová a középrájátszásban jövő év áprilisában csatlakozik majd a gárda, és a Magyar Kupában egyaránt a címvédés a cél.

     És akkor nézzük, hogyan, milyen összetételben várja majd a csapat a négyfrontos megméretést. Az együttes vezetőedzője továbbró is Pór Péter, segítője pedig Dragan Alekszics lesz, míg az utánpótlást változatlanul Kmézics Zorán fogja irányítani. A játékosállományból Báder Márton, Horváth Ákos, Fodor Márton, Soós Gábor, Grebenár Péter és Trepák Zoltán mellé az Albacompból Simon Balázs, Debrecenből Szabó Miklós, míg Körmendről Németh István érkezett. A klub történetében először fordul elő, mindegyik magyar játékos megfordult már a felnőtt válogatottban.

     Közülük Németh István az egyik legrutinosabb kosaras.

     - Nagy szakmai kihívás számomra, hogy az Olajhoz igazolhattam - kezdte az irányító és hátvédposzton egyaránt jól használható játékos. - Szívesen jöttem Szolnokra és a csapathoz is, hiszen nem ismeretlenek számomra a társak és a szurkolók sem. Ami vonzó volt, hogy a csapat és a közönség soraiban egyaránt jó a hangulat. Igyekszem majd meghálálni a bizalmat, és segíteni az együttesnek, hiszen nagyok a célok, négy színtéren kell helytállnunk. Különösen az Adria Liga lesz kemény, amit ismerek, hiszen a Vojvodina színeiben már belekóstoltam a nagyon erős és színvonalas délszláv ligába.

     A szabadkai Luka Markovics, amennyiben megkapja a magyar állampolgárságot, szintén a keret tagja lehet. A légiósokról annyit, hogy Brandon Gay megújította szerződését a klubbal. A napokban pedig Calvin Watsonnal is megegyezett a szolnoki klubvezetés. A hátvéd-bedobó a 2010-ben bajnok és kupagyőztes Zalaegerszeg egyik legjobbjának számított, sőt két esztendeje a bajnokság legértékesebb játékosának választották meg a szakemberek.

     - Még csak a napokban érkeztem, de nagyon tetszik a város, az emberek és a hangulat is - nyitott Calvin Watson. - Még soha nem játszottam az EuroChallenge Kupában és az Adria Ligában sem, ezért nagyon várom a bemutatkozást. Nyilván az a cél, hogy minél tovább jussunk az összes kiírásban, ahol elindulunk. A személyes célom most az, hogy minél hamarabb be szeretnék illeszkedni a csapatba, és minél többet tudjak segíteni a csapatnak a célok elérésében. Az ember arra törekszik, hogy minden meccsen a lehető legtöbb pontot dobja és jó teljesítményt nyújtson - ez motivál engem is. Korábban játszottam Zalaegerszegen, így a magyar kosárhangulatról csak jót tudok mondani. A szurkolók csodálatosak, mindig a klubjuk mögött állnak, attól függetlenül, hogy a csapat éppen nyer vagy veszít - Szolnokon pedig ez pláne így van. Ezért is várom már a rajtot.

     Még egy légióst keres az Olaj KK, méghozzá a 3-4 posztra. Az együttes közel egy hónapja, hogy munkához látott, igaz, a válogatottak - Horváth, Fodor, Trepák, Szabó - nélkül, akik az Eb-selejtezőkön szerepelnek, majd csak szeptember közepén csatlakoznak társaikhoz.

     A csapat jövő hét végén az egri Dobó István kupán lép legelőször a publikum elé, ahol a Jászberény, a Debrecen és a vendéglátók együttese szerepel a vetélytársak között.

Sportnap az Olajjal

     Augusztus 25-én szombaton hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az I. Olaj Családi- és sportnapot a Tiszaligetben, ahol a szimpatizánsok találkozhatnak a Szolnoki Olaj KK keretének régi és új játékosaival, és vezetőivel, sőt szurkolói ankétra is sor kerül. Az érdeklődők emellett kispályás fociban, streetballban és lábteniszben is kipróbálhatják magukat. A további programokban gyermekjátszó, sport játszóház, dobóverseny, ping-pong és kvízjáték szerepel.

Programok
08:00–10:00 Nyílt Olaj edzés
09:00 Kispályás foci (5+1 fős csapatok)
09:15 Streetball (3 korosztály: 7-12 év; 13-17 év; 18+)
09:30 Lábtenisz
10:30 Szurkolói ankét, utána kötetlen beszélgetés
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Továbbra is Dragan Aleksic és Andrius Jurkunas irányítja az Olaj csapatát 2015. 06. 05.
Miljan Rakic visszatért Kecskemétről 2015. 02. 04.
A piros-feketék utánpótlása is pályára lép 2012. 10. 03.
A televízió képernyőjén a piros-feketék 2012. 09. 29.
Főpróbát tartott az Olaj 2012. 09. 24.
Győzelemmel zárt az Olaj Erdélyben 2012. 09. 17.
Eldőlt a középszakasz versenykiírása 2012. 09. 14.
A negyedik helyen végzett az Olaj Szerbiában 2012. 09. 08.
Csapatunk ma, szombaton 17:30-kor a bronzéremért játszik a szerb Mega Vizura csapatával 2012. 09. 07.
Sajtóközlemény 2012. 09. 05.
Az Olaj nyerte meg a Dobó István Kupát 2012. 09. 04.
Szerbiában szerepel az Olaj a hétvégén 2012. 09. 04.
Sajtóközlemény 2012. 09. 03.
Sajtóközlemény 2012. 08. 14.
Sajtóközlemény 2012. 08. 09.
Munkához látott az Olaj csapata 2012. 08. 08.
Sajtóközlemény 2012. 06. 21.
Simon Balázs aláírt az Olajhoz 2012. 06. 15.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.