Archívum - Hírek

Berkics László: Nemcsak testben, fejben is ott van a mérkőzésen...

2012. 12. 01.

Különösen a délszláv bajnokságokban eltöltött időszak látszik meg nagyon pozitívan a játékán.
Berkics László: Nemcsak testben, fejben is ott van a mérkőzésen...
Berkics Lászlót nem kell bemutatni a kosárlabda kedvelőinek. A szolnoki Olaj-szurkolók által egykoron és ma is királynak becézett játékos hét esztendőn át viselte a csapat mezét. Oszlopos tagja volt az 1991-ben a klub első bajnoki címét szerző Olajbányásznak. Fia, Máté, a "kis" Berkics hétről hétre az Olaj utánpótláséban szerepel. Sőt, a csapat legutóbbi Adria Liga-meccsén a keret tagja volt a 17 esztendős, 195 cm magas kosaras. Berkics László is center volt, szerepelt a válogatottban, a Honvédban és az Olaj bajnokcsapatában.

- A kilencvenes évek közepén az egyik sportszergyártó cég kosárlabda-akadémiát tervezett, melyben az Olajbányásznak és nekem is szerepet szántak - kezdte Berkics László. - Az akkor 14 esztendős Báder Marci is a kiválasztottak között szerepelt. Azóta ismerem a játékost, akinek jót tett, hogy hosszú éveken át külföldön szerepelt. Különösen a délszláv bajnokságokban eltöltött időszak látszik meg nagyon pozitívan a játékán. Kemény, odateszi magát, kiválóan lepattanózik, jó színvonalat képvisel. Első volt a csapatban, aki gyorsan felvette az Adria Liga ritmusát. Ami nagyon fontos, fejben is ott van a mérkőzéseken. Abszolút pozitívan viselkedik, és ezzel nemcsak társai, hanem a közönség megbecsülését és szeretetét is kivívta. Tudom, hogy 32 éves, remélem, hogy még jó néhány esztendő hátra van a pályafutásából. Az NBA-ben is voltak centerek, akik közel negyvenévesen is meghatározó embernek bizonyultak. Mindehhez az kell, hogy kerüljék el Marcit a sérülések. Rajta bizonyosan nem fog múlni a hosszú és eredményes pályafutás.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.