Archívum - Hírek

Berkics Laci: Képben vagyok...

2015. 10. 02.

Remélem, a tavalyihoz hasonlóan szép évadunk lesz az idei is...
Berkics Laci: Képben vagyok...
Berkics Lászlót nem kell bemutatni a kosárlabda kedvelőinek. Az Olaj-szurkolók által egykoron és ma is Királynak becézett játékos hét esztendőn át viselte a csapat piros-fekete mezét. Oszlopos tagja volt az 1991-ben bajnok és a rá két esztendőre bajnoki és kupaezüstérmes Olajbányásznak. Ha ideje engedi, ma is ott szurkol a lelátón, már csak azért is, mert Máté nevű fia az Olaj U20-as és NB II-es csapatában szerepel hétről hétre.

- Az uborkaszezonban is képben voltam a csapattal kapcsolatos történésekről - kezdte Berkics Laci. - Remélem, a tavalyihoz hasonlóan szép évadunk lesz az idei is. Azt sajnálom, hogy a csapatunk nem indulhat az ABA Ligábán, hiszen az elmúlt három szezonban jó meccseket vívtak a fiúk, az igen erős és képzett játékosokból álló délszláv együttesekkel. Mint a mi időnkben, most a magyar bajnokságban kell alkotni a srácoknak hétről hétre, ezzel szerintem nem lesz gondjuk. Azt furcsállom, hogy csapatonként öt-öt légiós szerepelhet. Erre szokták mondani, felboríthatja a papírformát, ha egy-egy klub belenyúl a légiósokba. A másik az, hogy a magyar játékosok kevesebb lehetőséghez jutnak. Ami nem mindegy a válogatott szempontjából, jó lenne már végre egy ütőképes csapatot kiállítani. Az más kérdés, hogy az egész világon trend külföldi játékosok szerződtetése. Két dolognak viszont nagyon örülök. Az egyik, hogy indulunk az Európa Kupában, melyben Top-bajnokságok csapataival találkozunk. A másik az, hogy hazai pályán a Tiszaligetben játszhatunk, ami - ismerve az Olaj-tábort - legalább 8-10 pontot jelent meccsenként.

Forrás: Új Néplap - Varga Csaba
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.