Archívum - Hírek

Páratlan páros az Olajnál

2013. 12. 13.

Az Aleksic-Jurkunas duó már megtartotta első edzését
Páratlan páros az Olajnál
Nedeljko Asceric leváltása után két egykori közönség-kedvenc, Dragan Aleksic és Andrius Jurkunas irányítja az Olaj együttesét. Vajon milyen tervekkel vágnak neki a munkának?

Nem forog visszafelé az idő kereke. Még akkor sem, ha Andrius Jurkunas újra a Körcsarnokban pattogtatja a labdát. A litván óriás hivatalosan is visszatért a Tiszaligetbe. A Szolnoki Olaj KK -nak 2005 és 2009 között volt játékosa. Nem is akármilyen. Most azonban ha nem is lehetetlen, de nagyon is meredek küldetésre vállalkozott. Nedeljko Asceric szerdai távozása után Dragan Aleksic lett a csapat vezetőedzője, Andrius Jurkunas pedig a segítője.

- Szeretem a kihívásokat - mondta a hazájában már edzői tapasztalatokat is szerző olimpiai bronzérmes egykori kosaras. - Tényleg nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a feladatot. Örülök annak, hogy Dragannal dolgozhatok együtt. Még játékos koromban előfordult, hogy ő segített nekem, most én segítek neki.

A páros megbízatása a 2013-as esztendő végéig szól, idén még négy mérkőzés vár a csapatra.

- Valóban, nincs túl sok mindenre időnk - kezdte Dragan Aleksic. - A feladat természetesen új, de nem teljesen, hiszen valamiféle gyakorlatom már van. Nem szerencsés szezon közben átvenni egy csapatot, de mostanában valami nem működött jól nálunk. Az idő is szorít bennünket, hiszen két-három naponta meccsek vannak. De napról napra kell előrébb lépnünk. Sokkal precízebben, agresszívebben, egyszóval jobban kell játszanunk. Most az a legfontosabb, hogy a csapatszellemet visszahozzuk. Eddig ugyanis ritkán tudtunk valódi csapatként játszani.

Ez aligha múlik rajtuk, hiszen a Szolnokon még mindig félistenként tisztelt Jurkunas játékosként a csapatember két lábon járó megtestesítője volt. - A játékosnak elég játszania, edzőként jóval nehezebb lesz a dolgom - folytatta Andrius Jurkunas. - De ha bármiben tudok segíteni, akkor természetesen megteszem. Segíteni, de tanulni is szeretnék Szolnokon.

Simon Balázs azon kevés Olaj-játékosok egyike, akinek nem kellett bemutatni az új alfőnököt. - Egy kicsit nekünk is új ez a felállás - mondta az első közös edzés után a válogatott irányító. - De Dragannal már korábban is dolgoztunk együtt. Andriust pedig még a pályáról ismerem, hiszen többször is játszottunk egymás ellen. Már próbálják a saját elképzelésüket átadni nekünk. A szombati meccsig nagyon kevés időnk van, de mindenesetre megtesszük, ami tőlünk telik.

Szombaton Szerbiában játszik a csapat, a Mega Vizura ellen esik át a tűzkeresztségen az az új edzőpáros. Kedden pedig a Minszk elleni EC mérkőzésen a hazai szurkolók immár a vezetőedzőt és segítőjét üdvözölhetik az ALEKSZICS-ALEKSZICS, illetve a JURKUNASZ-JURKUNASZ rigmussal. Mint a nem is olyan régi, de kétségtelenül szép időkben.

Szerző: Gutai István, Varga Csaba
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.