Archívum - Hírek

Fennállása egyik legnehezebb szezonjára készül az Olaj

2014. 08. 06.

Lóránt Péter és Báder Márton alighanem kénytelen lesz kihagyni az idei Eb-selejtezőket
Fennállása egyik legnehezebb szezonjára készül az Olaj
A Szolnoki Olaj KK U23-as csapata hétfőn vette fel a munkát Kmezic Zoran irányításával. A felnőttek két héttel később, augusztus tizennyolcadikán kezdenek. A bajnokcsapatot három játékos képviseli az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatottban. Vojvoda Dávid, Keller Ákos és a Kecskemétről érkező Wittmann Krisztián csak később kapcsolódik be a klubmunkába, lévén augusztus 27-én, éppen a Tiszaligeti Sportcsarnokban játssza utolsó csoportmérkőzését a nemzeti csapat.

A két, nyáron megoperált center, Lóránt Péter és Báder Márton alighanem kénytelen lesz kihagyni az idei Eb-selejtezőket.

- Napról napra jobban érzem magam - mondta a fogorvostól távozóban Lóránt Péter, akit a decemberi sérülése utáni kontrollra rendeltek vissza. - Szerencsére a szemműtétem is jól sikerült. A bal szememre már csak tizenöt százalékos volt a látásom, ezért kellett operálni. Most már tökéletes a szemem. Egy hete kaptam engedélyt arra, hogy bármilyen mozgásokat végezhetek. Futhatok, ugorhatok is már. A műtét miatt kénytelen voltam hat hétre teljesen leállni, most fokozatosan építem fel újra magam. De persze vigyázni is kell, hiszen ilyen hosszú kihagyás után könnyen jön a húzódás, ficam. Azért végzem az egyéni edzéseket, hogy augusztus 18-án már nyolcvanszázalékos állapotban legyek.

A Csehország elleni selejtezőn a szurkolók is látni fogják azokat az átalakításokat, amelyeket a klubvezetés már a Paks ellen megnyert döntő másnapján megkezdett. Annak érdekében, hogy a novemberben induló Európa-kupában valóban hazai környezetben játszhasson a csapat. A versenysorozatot kiíró gazdasági társaság az októberi csoportsorsoláskor dönt arról, hogy elfogadja-e a szolnoki csarnokot. Ha nem, úgy Debrecen vagy Szeged lehet az Olaj Európa-kupás otthona. Amely komoly hátrányt jelentene minden tekintetben.

Ismerve és elismerve a szolnoki szurkolók eltökéltségét, még így sem valószínű, hogy hétköznapokon több százan megengedhetik maguknak az oda-vissza kétszázötven kilométeres túrákat. A klub számára pedig jelentős plusz költséget jelent az "albérlet". Az október 4-én rajtoló Adria Liga mérkőzéseit egyáltalán nem befolyásolja az Európa-kupára vonatkozó előírások sokasága, vagyis a Partizan Belgrádot mindenképpen a Tiszaligetben fogadhatja az Olaj.

Forrás: Új Néplap - Gutai István
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.