Archívum - Hírek

Pályán az Olaj, egyelőre hat játékos kezdte el a munkát

2014. 08. 19.

Napi két edzést vezényel a fiúknak a Dragan Aleksic - Andrius Jurkunas edzőpáros
Pályán az Olaj, egyelőre hat játékos kezdte el a munkát
A bajnoki cím és kupavédő Szolnoki Olaj KK csapata is hozzáfogott tegnap a munkához. Kell is a szufla, hiszen az idén is több mint hatvan kőkemény összecsapás vár a társaságra. A tisztánlátás kedvéért az idén is az Adria Ligában kezdenek fiúk, majd jövő tavasszal csatlakoznak a magyar bajnokság mezőnyéhez, az úgynevezett középszakaszban. Közben jövő februárban a Magyar Kupa három napos fináléjában is érdekelt lesz a társaság. Nem elfelejtve, hogy három évadbeli EuroChallenge szereplés után egy osztállyal feljebb léphetnek, konkrétan az Európa Kupában vehetnek részt.

Azt azonban továbbra sem tudni, hogy hazai mérkőzéseiket hol játszhatja az együttes. Egy biztos a klub menedzsmentje minden elkövet, hogy a folyamatosan épülő és szépülő Tiszaligeti Sportcsarnokban, amely 1975 óta a csapat otthona, legyenek majd az Európa Kupa összecsapások is.

Egy biztos, tegnap már nagyüzem volt a létesítményben, hiszen az Olaj U23-as csapata után a felnőttek is megkezdték a tréningeket. A Dragan Aleksic - Andrius Jurkunas edzőpáros egyelőre hat embernek vezényelt edzést. Ami biztos, a tavalyi évad csapatához - Báder Márton, Lóránt Péter, Obie Trotter, Strahinja Milosevic - két új szerzemény Marko Brkic és Stefan Sinovec is csatlakozott, és egyben fel is vette a munkát.

A válogatott Eb-selejtezőin szereplő Keller Ákos - Vojvoda Dávid - Wittmann Krisztián hármas nyilván majd szeptember első napjaiban csatlakozik a kerethez. Az elmúlt szezon bajnokcsapatának további játékosai közül Radenko Pilcsevic a román Pitesti soraiba szerződött. Nem tudni, hogyan alakul a tavasszal ponterősen és jól is játszó Justin Holiday jövője. Az tudvalévő, hogy az amerikai játékos az NBA nyári táborában is jó benyomást tett klubedzőkre és menedzserekre is. Ha Holiday nem tér vissza, akkor a magas-bedobó posztjára játékost kell igazolnia a klubnak.

- Jó hangulatban láttunk munkához - mondta Báder Márton. - Szerencsére rendben vagyok a június végi lágyéksérv műtétem után, és teljes intenzitással dolgozhatok. Tudjuk, hogy sok lesz a feladat, amelyeket társainkkal igyekszünk majd jól megoldani.

Forrás: Új Néplap - Varga Csaba
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.