Archívum - Hírek

Csütörtökön kezdődik a Magyar Kupa Nyolcas Döntő Győrben

2019. 02. 13.

Címvédőként vesz részt a 62. magyar kupa-döntőn a Szolnoki Olaj
Csütörtökön kezdődik a Magyar Kupa Nyolcas Döntő Győrben
Benke Szilárd amondó, hogy mindig csak az előttünk álló feladatra kell figyelni. Ez esetünkben a csütörtöki, Pécs elleni kupa-negyeddöntő. A válogatott kosaras azért annyit még hozzátett: úgy csomagol, hogy szombat estig marad a csapat Győrben.

Címvédőként vesz részt a 62. magyar kupa-döntőn a Szolnoki Olaj. Két éve már döntőzött Győrben a csapat, akkor a fináléban egyetlen ponttal kapott ki az Albától. Most a Fehérvár nincs a résztvevők között. Csütörtök este hattól a Péccsel játssza a negyeddöntőt a csapat.

Benke Szilárd: A Pécs elég jól kezdte ezt az idei bajnokságot és megmutatta azt, hogy milyen játékra is képes. Tehát attól függetlenül, hogy most kikaptak például hazai pályán a TF-től, egy jó csapatról beszélünk. És ez alapján készülünk is belőlük.

Aligha van Jaylin Airigtonnál szomorúbb szolnoki kosaras mostanában. Az amerikai játékos combsérülése nem múlt el, így négy légióssal játssza végig a remélhetőleg három napot az Olaj. Teljesen normális, hogy mindegyik résztvevő a címvédőt akarja legyőzni, mint ahogy az is kézenfekvő, hogy az Olaj nem akarja átengedni senkinek a kupát.

Tóth Ádám: Nyomásnak nem nevezném. Elvárás az van a csapattal szemben, aminek szeretnénk megfelelni. De csak meccsről meccsre gondolkodunk előre. Úgyhogy most a Pécs az első, úgyhogy velük kell foglalkoznunk, semmi mással.

A szerda délelőtti edzés után, a délutáni órákban indult el a csapatbusz Győrbe. Csütörtökön délelőtt még lesz egy dobóedzés, majd a nap harmadik mérkőzésén jön az Pécs elleni mérkőzés.

Strahinja Milosevic: Még nem vagyok százszázalékos állapotban, hiszen kihagytam majdnem egy teljes hónapot. Igaz, hogy játszottam azóta már három meccset, de még érzem a kihagyást. Nem vagyok még a legjobb ritmusban, de ilyenkor ez egyáltalán nem számít. A többiek is készen állnak és mindannyian nagyon várjuk már a kupadöntőt. Bízom benne, hogy meccsről meccsre jobb ritmusban játszunk majd.

A három nap nyolc mérkőzése közül kettőt közvetít a televízió. A csütörtöki negyeddöntők nem kerülnek képernyőre, a pénteki elődöntők közül is csak a 18 órakor kezdődő, ezen remélhetőleg a Szolnoki Olaj is érintett lesz. A szombat délutáni helyosztók közül a döntő lesz tévés meccs, viszont nem az M4 Sport, hanem a Duna World fogja majd közvetíteni, ugyancsak a remélt szolnoki aktív részvétel mellett. Az összes többi mérkőzés a mindiGO Sport internetes felületén lesz látható.

Negyeddöntők: 2019. február 14. (csütörtök)
13:00 Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE (ND 1.)
15:30 JP Auto - JKSE - Egis Körmend (ND 2.)
18:00 Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK (ND 3.)
20:30 DEAC - Zalakerámia ZTE KK (ND 4.)

Elődöntők: 2019. február 15. (péntek)
15:30 ND 1. győztese – ND 2. győztese (ED 1.)
18:00 ND 3. győztese – ND 4. győztese (ED 2.) (M4 Sport)

Bronzmeccs: 2019. február 16. (szombat)
14:30 ED 2. vesztese – ED 1. vesztese

Döntő: 2019. február 16. (szombat)
17:00 ED 2. győztese – ED 1. győztese (Duna World)
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.