Archívum - Hírek

Győzelem, de milyen áron?

2019. 02. 14.

Az első hírek szerint Kovács Péternek eltört a bokája, Strahinja Milosevic-nek pedig elszakadt az Achilles-ína
Győzelem, de milyen áron?
Magyar Kupa, Negyeddöntő

Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK 85-90 (18-23, 19-18, 24-31, 24-18)

Győr - Audi Aréna, 300 néző.
Játékvezetők: Cziffra Csaba, Benczur Tamás, Mészáros Balázs dr.

PÉCS: Pongó 16/6, Taylor 16, Ciric 20/12, Budimir 12/6, Horti 11/9.
Csere: Wright 5, Antoni 3/3, Demeter 2.
Vezetőedző: Csirke Ferenc.

SZOLNOK: Vojvoda 23/6, Kovács 5/3, Benke 16/6, Nemanja Milosevic 6, Tóth 9.
Csere: Strahinja Milosevic 10, Andric 4, Rowsey 17/12, Rudner.
Vezetőedző: Dragan Aleksic. Edzők: Jakab Máté és Szarvas Gábor.

Az eredmény alakulása: 3.p.: 4-6, 8.p.: 16-8, 10.p.: 18-16, 13.p.: 25-24, 17.p.: 34-27, 20.p.: 38-37, 24.p.: 53-45, 27.p.: 65-55, 29.p.: 72-57, 33.p.: 80-64, 39.p.: 86-83.
Kipontozódott: Ciric (39.p.), Taylor (40.p.).

Még javában tartott a jászberényi fieszta (ugyanis a JKSE legyőzte a Körmendet és bejutott az elődöntőbe, ezzel pedig a klub történelmének legnagyobb kupasikerét érte el), amikor a szolnoki játékosok megkezdték a bemelegítést.

8−8 után az Olaj kivágott egy 6−0-s etapot, jött is a pécsi időkérés. Hogy nem lett megnyugtatónak tűnő a különbség a negyed végére, arról a névnapos Horti Bálint gondoskodott. A pécsiek centere bedobott egy triplát, pedig az ilyesmi egyáltalán nem az ő műfaja. Annál inkább Rowsey-é, ő is becsengetett a távolból, így csak összejött az ötpontos szolnoki előny tíz perc után.

Viszont hamar kiegyenlített a Pécs, 24-24 után azonban megint megrázta magát az Olaj és 27-34-nél megint Csirke Ferenc volt kénytelen eligazítást tartani. A negyed legrosszabbja még előttünk állt. Kovács Péter szenvedett komoly bokasérülést, a játékost a félidőben mentővel vitték kórházba. Így inkább az ő állapota miatt aggódhattunk, nem pedig a félidei négypontos előnyünk miatt.

A harmadik negyedben nyolcpontos előnyre tettünk, szert. Úgy tűnt, minden a helyére kerül, hiszen elkaptuk támadásban a ritmust, jók voltak a dobásaink. Amikor beütött a második krach: Strahinja Milosevic csak a társai közreműködésével tudta elhagyni a pályát, két igen komoly harcosát is elvesztette a csapat. Viszont a különbség így is átlépte a lélektanilag is fontos tízpontos határt. Legalább ennek örülhettünk...

A negyedik negyed közepéig egyáltalán nem látszott meg a két alapember hiánya, hiszen olykor már a látványra is rámentek Tóth Ádámék, 80-64-es szolnoki előny után azonban a Pécs vágta ki a rezet: 11-2-es futással újra szorossá tette a meccset. Rowsey a legjobbkor hintett egy trojkát, de ez az öröm sem tarthatott sokáig, hiszen Budimir is beköszönt távolról. Másfél perccel a vége előtt Ciric pontozódott ki. 45 másodperc volt már csak hátra, amikor 87-83-ra vezettünk, ekkor Vojvoda sapkázta le Taylort, majd védőlepattanót szerzett és kiharcolt egy faultot is. A kettőből csak egy ment be. Pongó viszont nem hibázott. Nemanja Milosevic maradt némileg felügyelet nélkül, nem is hibázott középtávolról. Időkérés után még két rossz triplakísérletük volt a pécsieknek.

Dragan Aleksic: Nem volt könnyű ellenfél a Pécs. A nehézségek ellenére nagyszerű mérkőzést játszottunk, megtettük, amit elterveztünk. A két súlyos sérülés miatt kiestünk a ritmusunkból, nagy stressz ért minket, szeretnénk további problémák nélkül befejezni a kupát. Igyekszünk a lehető legjobban regenerálódni és felkészülni a következő ellenfélre.

Csirke Ferenc: Köszönjük szurkolóinknak, hogy egy ilyen hétvége után is elkísértek bennünket. Padlóra kerültünk szombaton, de már előtte és most is bizonyítottuk, hogy több van a csapatban. Ezúttal visszajöttünk a mérkőzésbe a negyedik negyedben. Nem hivatkozom arra, hogy kevesen vagyunk, ez a helyzet... Ahonnan indultunk szombat este nyolc órakor, onnan megint eljutottunk egy szintre, ezt kéne tartani a koncentrációt és a harcosságot illetően. Voltak hibáink is, amik abból adódtak, hogy a bajnoki listavezetővel találkoztunk.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.