Archívum - Hírek

NYOLCSZOROS KUPAGYŐZTES AZ OLAJ!!!

2019. 02. 16.

Nyolcadik alkalommal hódította el a Magyar Kupát a Szolnoki Olaj
NYOLCSZOROS KUPAGYŐZTES AZ OLAJ!!!
Magyar Kupa, Döntő

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 92-83 (30-19, 17-13, 18-12, 27-39)

Győr - Audi Aréna, 2500 néző.
Játékvezetők: Cziffra Csaba, Kapitány Gellért, Benczur Tamás.

SZOLNOK: ANDREW ROWSEY 19/6, VOJVODA DÁVID 31/9, BENKE SZILÁRD 26, NEMANJA MILOSEVIC 2, LUKSA ANDRIC 12.
Csere: RUDNER GÁBOR, TÓTH ÁDÁM 2.
Vezetőedző: DRAGAN ALEKSIC. Edzők: JAKAB MÁTÉ és SZARVAS GÁBOR.


SZOMBATHELY: Govens 19/6, Váradi 9, Bíró, Bruinsma 19/12, Reddic 11.
Csere: Curry 9/3, Balmazovics 8/3, Perl 4, Tóth 4.
Vezetőedző: Gasper Okorn.

Az eredmény alakulása: 2.p.: 9–3. 7. p.: 24–9. 9. p.: 30–13. 12. p.: 32–22. 15. p.: 41–24. 18. p.: 43–30. 20. p.: 47–32. 23. p.: 55–32. 25. p.: 59–35. 30. p.: 65–44. 33. p.: 72–48. 36. p.: 74–58. 38. p.: 78–67. 39. p.: 83–74.
Kipontozódott: Reddic (38.p.), Váradi (40.p.)

Rutinos döntőzőnek számított a finálé mindkét résztvevője, hiszen az Olaj tizennegyedszer jutott a kupaarany kapujába , és korábban hétszer meg is nyerte. Míg a Falco hatodik kupadöntőjére melegített, eleddig egyetlen siker nélkül.

Bőséges túlerőben volt a lelátón a Falco-tábor, a földrajzi távolság/közelség miatt nagyjából háromszor annyian voltak fekete-sárgában a nézőtéren, mint piros-feketében. Sokan vélték úgy, hogy történelmi lehetőség hullt a Falco ölébe azzal, hogy három játékosát volt nélkülözni a döntőben az Olaj. Nos, ez a mennyiségi és minőségi hátrány a legkevésbé sem látszott az első félidőben. 11-5-nél Okorn volt kénytelen időt kérni, de sem a rajzolás, sem az ordítás nem lendített a szombathelyieken, hiszen Andric zsákolás + büntetője után már 16-5-re vezettünk. 21-9-nél Vojvoda Dávid már tíz pontnál járt, de Benke is roppant pontossággal támadott. Miközben az egész csapat teljes odaadással, illetve óriási szívvel és bölcsességével védekezett. Az első negyedben átmasírozott a Falcon az Olaj és az előzmények ismeretében erre nem igazán lehetett számítani.

A második negyed elején benézett ugyan egy pillanatra tíz alá a Szombathely, de ez az állapot sem tartott sokáig. Andric egy harci kedvet lohasztó sapkát ragasztott Tóth Norbertre, ám éppen az Olaj centere volt az, akit harmadik faultja miatt le kellett cserélni. Rowseyt is megnyomta egy kicsit a kupadöntő atmoszférája. Az addig támadásban nagyon klassz dolgokat mutató kisember egy rá fújt fault után nem tudott uralkodni magán. Hiába követelték tőle a kispadról a többiek is a csendet, csak kidumált magának egy technikait. A 47-32-es félidei állás ezzel együtt is minden várakozásunkat felülmúló eredmény volt.

Benke Szilárd négy pontja vezette fel a harmadik negyedet, majd Rudner adott gólpasszt Andric-nak és máris húszon kívül volt a különbség. A 8-0-s Olaj-kezdés kikényszerített természetesen megint egy Okorn időkérést. Benke huszadik pontját szerezte büntetőből, abszolút kézben tartotta a meccset az Olaj. Vojvoda a második félidőre is varázslatosan játszott, nem volt ellene gyógyszer. A túloldalon viszont Govens csak vergődött, nyolc rádobásából egyetlenegy talált. Bruinsma dobott be egy triplát, ezzel feljött húsz pontra a Falco. 59-39. Természetesen a harmadik negyed végére is Vojvoda Dávid tette ki a pontot, hiszen még az utolsó másodpercre is tartogatott egy 2+1-et. 21 pont volt az előny az utolsó negyedre.

Szomorú szurkolók az egyik, örömtáncot lejtők a másik szektorban. Nem nehéz kitalálni, hogy melyik tábor csapat állt sokkal jobban. Rowsey dobott egy dudaszós duplát, majd egy, az ő szintjén szimpla triplát, 72-48-nál a Falco még kért időt. 74-56-ról indult az utolsó öt perc, az egészpályás letámadás eredményeként a Falco mínusz tizenegyig zárkózott fel. Bejöttek a 2+1-ek a szombathelyieknek, 81-72-ről kezdődött az utolsó másfél perc. És egy, a Falco vezetőedzőjének kiosztott technikaival. Govens 85-76-ra hozta csapatát, de azonnal kaptak rá egy duplát. Vojvoda büntetőből szerezte meg harmincadik pontját.

Ahogy tavaly, idén is az Olaj nyerte a Magyar Kupát. Ahogy tavaly, idén is a Falco ellen.

Az Olaj-szektorban természetesen elszabadult a mennyország. Teljes joggal.

Dragan Aleksic: Teljesen szokatlan helyzetbe kerültünk, s ez a csapatból plusz energiát, érzelmet és erőt szabadított fel. A fiúk meg akarták mutatni a sérült társaiknak, barátaiknak, hogy tudnak helyettük, értük is küzdeni. Óriási győzelem volt, ez tette kétszeresen is értékessé. Mindenki kiadott magából minden energiát.

Gasper Okorn: Nagyon jól kezdett a Szolnok, óriási energiákat mozgósítva. Egyszerűen nem tudtunk velük mit kezdeni, csak futottunk az eredmény után. A nagyszünetet követően aztán a fáradó szolnokiak adtak nekünk esélyt a felzárkózásra, de képtelenek voltunk élni vele. Rengeteget hibáztunk, rendkívül csalódottak vagyunk.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.