Archívum - Hírek

Már „élesben” is Szolnok városáé az Olaj

2019. 07. 09.

Június 30-val sikeresen lezárult a szolnoki kosárlabdacsapatot érintő adományozás, már az Olajbányász 2020 Kft. működteti a klubot
Már „élesben” is Szolnok városáé az Olaj
Az új, városi vezetésű céghez kerültek át a felnőtt csapat játékos- és licencjogai - mondta el dr. Nyerges Zsolt a BB1.hu-nak.

– Március elején hozta nyilvánosságra, hogy Szolnok városának adományozza milliárdos sportvagyonát. Az átadáshoz a kosárlabdaklubot is át kellett alakítani. Befejeződött már a folyamat?

– Az elmúlt hónapokban komoly jogi és szakértői munkát végeztünk a háttérben, és ennek meg is lett az eredménye: június végével lezártuk az Olaj átadását. Február 28-án írtam alá az adományozásról szóló szándéknyilatkozatot, és azonnal megkezdtük a csapatot működtető régi cég átalakítását. A szolnoki közgyűlés május 30-án fogadta el a felajánlásomat. Formailag a korábbi klubból kiválva, 2019. június 30-i hatállyal jött létre az Olajbányász 2020 Kosárlabda Klub és Sportmanagement Kft., ami már hivatalosan is a csapat gazdája, ebbe kerültek a profi csapat játékos- és licencjogai.

– Ez a váltás egy korszak végét jelzi a szolnoki sportéletben, hiszen nemcsak Ön szállt ki 22 év után, hanem az eddigi ügyvezető, Tóth Zoltán is távozott az Olaj menedzsmentjéből.

– Tóth Zoli azóta meghatározó szereplője a helyi kosársportnak, hogy több mint 40 éve, ’77-ben először belépett a csarnokba. Most úgy döntött, hogy az energiáit és tudását ezután csak a gyerekekre, a jövő tehetségeire akarja fordítani. Ezért a régi „anyaklubban” folytatja majd, ami a felnőtt csapat utánpótlását, az U18-as és U20-as fiókcsapatokat gondozza.

– Deklarált céljuk volt, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az átalakulás, a szolnoki városvezetéssel szorosan együttműködtek az elmúlt időszakban.

– Igen, a magunk részéről rengeteget dolgoztunk azon, hogy az adományozás háttere rendezett legyen. A szolnokiak emlékezhetnek rá, hogy több mint két évtizeddel ezelőtt mi egy megszűnés szélén álló csapatot vettünk át. Az Olaj mostanra egy nyolcszoros bajnok és nyolcszoros kupagyőztes klub, amit úgy adtunk vissza a városnak, hogy felállítottuk a rendszert, mindenkit kifizettünk, és az átalakulás során is biztosítottuk a folytonosságot. A működtetés átadásának folyamata részünkről sikeresen lezárult: az Olajbányász 2020 Kft. létrejöttével júliustól Szolnok városa birtokolja a csapatot, az új cégben pedig a Szalay Ferenc polgármester úr által kijelölt ügyvezető, Csősz Tamás is kinevezésre került. A klubot tehát most már „élesben” is a város működteti, nekünk csak annyi feladatunk maradt, hogy sok sikert kívánjunk a jövőre nézve, és szurkoljunk a mérkőzéseken.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.