Archívum - Hírek

Báder Márton ott lesz a válogatottban

2011. 05. 23.

A 31 éves centerről arról beszélgettünk, hogyan élte meg az elmúlt napok történéseit
Báder Márton ott lesz a válogatottban
A bajnok és kupagyőztes Olaj KK egyik legjobb és legnépszerűbb játékosa Báder Márton, aki tavaly február óta erősíti a piros-feketéket. A 31 éves centerről arról beszélgettünk, hogyan élte meg az elmúlt napok történéseit.

- Sikerült e már kipihennie magát?

- Próbálom, azt hiszem, menni fog...

- Szerdán este fantasztikus ünneplésben részesültek.

- Életem egyik legnagyobb, meghatározó élménye volt a döntő ötödik mérkőzése, és azt követő fieszta. A negyedik, fehérvári összecsapást sem szabad elfelejteni, hiszen egy európai mércével is színvonalas, izgalmas küzdelmet vívtunk, egy nagyon jó Albacomppal szemben. Ez utóbbi egylabdás meccs volt, ami nekünk sikerült jobban. A szerencse is közrejátszott a sikerben, de anélkül nem lehet nyerni.

- Felötlött Önben, mi történik, ha mégsem lesz meg a bajnoki cím? Hiszen már kettő-nullára vezetett szárnyaló vetélytársuk.

- Vezettek a fehérváriak, de semmi nem volt lefutva. A harmadik, szolnoki mérkőzés visszahozta az önbizalmunkat. Szurkolóink is nagyon sokat segítettek abban, hogy lelkileg összekapjuk magunkat. Morálisan nagyon együtt voltunk, akárcsak az egész évadban. A finálé ötödik találkozóján tizenkét pontos hátrányból is fordítottunk. Az Albacomp pedig már képtelen volt újítani, nem lehetett bennünket megállítani.

- Szlovéniában és Horvátországban volt már aranyérmes, milyen érzés magyar bajnoknak lenni?

- Szuper jó! Annak rendje és módja szerint megünnepeltük rendesen. Külön örülök annak, hogy sikerünkkel nagyon sok embernek szereztünk örömet.

- Kivették jól megérdemelt szabadságukat, mi szerepel a programban?

- Budapesten vagyok, egyelőre nem pattog a labda, szeretnék egy kicsit kikapcsolódni. Azért a sporttól nem szakadok el, teniszezem és a konditermeket is meglátogatom, igyekszem magam karbantartani.

- Válogatottunk fontos Eb-pótselejtezők előtt áll, láthatjuk-e Báder Mártont újra a címeres mezben?

- Igen. Jeleztem Mészáros Lajos szakmai igazgatónak, hogy számíthat rám. A felkészülés pontos programjáról még nem értesültem, annyit tudok, hogy július elején kezdjük el az edzéseket. Sok munka vár ránk, szeretnénk kijutni a szeptemberi Európa-bajnokságra. Ezt követően pedig az Olajjal várnak ránk fontos feladatok. Jól akarunk szerepelni a nemzetközi kupában, a bajnokság mellett a Magyar Kupában is a címvédés a célunk. A hírnév kötelez bennünket.

Forrás: Új Néplap - Varga Csaba
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.