Archívum - Hírek

Báder Márton és Horváth Ákos szerződést hosszabbított

2011. 12. 17.

A válogatott center további 3, a bedobó újabb 2 évre kötelezte el magát az Olajhoz.
Báder Márton és Horváth Ákos szerződést hosszabbított
     A Szolnoki Olaj KK ma délelőtt sajtótájákoztatót tartott a Tiszaligeti Sportcsarnok első emeleti konferenciatermében. A fórumon Tóth Zoltán, a klub ügyvezetője bejelentette, hogy a napokban lezajlott tárgyalások eredményeképpen hosszabb távú megállapodást kötöttek a csapat két válogatott játékosával. Báder Márton további 3, míg Horváth Ákos újabb 2 évvel meghosszabbította a mostani évad végén lejáró szerződését.

     - Nem titok, hogy nagyon jól érzem magam Szolnokon - mondta az aláírást követően Báder Márton. - Profi háttér jellemzi a klubot, itt minden feltétel adott számunkra ahhoz, hogy csak a kosárlabdára koncentráljunk. A hazaiak mellett nemzetközi célokért küzdhetünk, tudjuk, hogy honnan hová szeretnénk eljutni. Folyamatosan tudunk továbblépni, én magam is szeretnék még fejlődni. Bízom benne, hogy a következő három évben legalább annyira sikeres lesz az együttműködés, mint volt az előző kettőben - nyilatkozta a válogatott center.

     Báder Mártont a távoli után a közelebbi jövőről kérdeztük, hiszen combizomsérülés miatt hetek óta nem állhat az együttes rendelkezésére.

     - Hétfőn lesz az újabb kontroll, pontosat csak annak tükrében tudok mondani. Ma biztosan nem játszom, és még a Körmend ellen sem valószínű, hogy pályára lépek. Lassan egy hónapja nem edzettem, és ilyen hosszú kihagyás után kár volna a rásérülés veszélyét kockáztatni - szögezte le a kosaras.

     Csapattársához hasonlóan Horváth Ákos sem sokáig gondolkodott, amikor megkapta a hosszabbítási ajánlatot.

     - Pályafutásom legsikeresebb éve után vagyok, amit itthon el lehet érni, azt az idén elértük - kezdte a bedobó. - Ez nemcsak a csapatra, személy szerint rám is igaz. A mostani szezonnak nagyon a közepén vagyunk, így a jövőn még nem is nagyon gondolkodtam, de örömmel vettem a vezetők közeledését. Másik klubban nem gondolkodtam, úgy érzem, Magyarországon most nem tudnék jobb helyen kosárlabdázni. A döntésemben fontos szerepet játszott, hogy így a feleségem és a családom is a közelben lesznek - mondta Horváth Ákos.

     A bejelentés után a Báder Mártonra és Horváth Ákosra most kivételesen a csarnok előterében várt fontos feladat: a két válogatott játékos a hagyományos Kosárkarácsony keretében, a csapattársakkal közösen ajándékcsomagokat adott át a rászorulók részére.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.