Archívum - Hírek

Báder Márton: játékra kész vagyok!

2010. 02. 08.

Dávid Kornél óta a legismertebb, az öreg kontinensen is jegyzett magyar játékos, Báder Márton két és fél éves szerződést kötött a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klubbal. Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be az illetékesek.
Báder Márton: játékra kész vagyok!
     Tóth Zoltán, a klub ügyvezetője elmondta, hogy a 212 cm magas center a 25-ös mezszámban lép majd pályára színeikben. Előbb azonban aláírták azt a szerződést, ami kettő és fél évre szól, de minden szezonkezdet előtt újra lehet majd tárgyalni. Miután a felek megállapodtak a játékos vadiúj mezét is megkapta az ügyvezetőtől. - Marcit már régóta szerettük volna csapatunkban látni, de idáig nem volt rá lehetőségünk. Most sikerült nyélbe ütnünk az üzletet, az árról nem szeretnék beszélni, mert azt a két fél belügyeként kezeljük. Nem titok, hogy jövőre már valamelyik nemzetközi kupában is szeretnénk indulni, ahhoz pedig még az eddiginél is erősebb játékosállománnyal kell rendelkeznünk. Azt gondolom, hogy Báder Marci megszerzése legalább akkora szenzációnak számít, mint amikor 1987-ben Berkics Laci a mi játékosunk lett - jelezte Tóth Zoltán.

     Vinkó Lászlót, Báder menedzserét sem kell bemutatni, hiszen épp húsz esztendeje foglalkozik a kosarasok ügyes-bajos dolgaival. - Legalább két esztendeje, hogy az Olaj élénken érdeklődik Marci után - kezdte. - Természetesen több klub is tett ajánlatot a játékosért, előbb a görög Arisz Szaloniki, majd legutoljára vasárnap este a belga Charleroi is bejelentkezett érte. Mi azonban már a belgák jelentkezése előtt szóban megállapodottunk az Olajjal, és Marci sem volt hajlandó változtatni elhatározásán. Azt gondolom, egy nagy terveket szövögető klub jó játékosa lehet.

     Pór Péter edzőként végigjárta szamárlétrát, hosszú éveket eltöltött az utánpótlásban, így legalább 15 éve szemmel követi a MAFC soraiban nevelkedett center pályafutását. - Jól ismerem Marcit, hiszen a válogatottban is dolgoztunk együtt. Kiváló játékos, akinek meccshiánya van, ezért lépésről-lépésre, óvatosan kell beépíteni a csapatba. Természetesen percről percre több lehetőséget kaphat majd a jövőben - hangsúlyozta a szakember.

     Báder ezt mondta: - Bár ebben az évadban még nem játszottam, az elmúlt hónapokban is folyamatosan edzésben voltam. Deréknyavalyám folyamatos kezeléssel féken tartható, játékra alkalmas vagyok. Ki vagyok éhezve a kosárlabdára. Úgy érzem, jó csapathoz kerültem, nem egy-két nap lesz a beilleszkedés, de szeretnék minél hamarabb hasznára lenni új együttesemnek.

     A szavakat tettek követték: Báder már a délelőtti edzésen beszállt a társak közé. Ha sikerül a játékengedélyét a szerb szövetségtől begyűjteni, akkor már szerdai kupameccsen is bevethető lesz a játékos, aki nyolc éve szerepelt utoljára a magyar élvonalban.

Névjegy: Báder Márton

Születési hely, idő: Budapest, 1980. szeptember 23.

Magasság, súly: 212 cm, 102 kg

Poszt: 4-5

Pályafutása: MAFC (1998-ig), Bp. Honvéd (1998-2000), Albacomp (2000-2002), Krka Novo Mesto (szlovén, 2002-2004), Cibona Zagreb (horvát, 2004-2005), CB Manresa (spanyol, 2005-2006), Cibona Zagreb (2006-2007), Panellinios Athén (görög, 2007-2008), Prostejov (cseh, 2008), Himik Juzsnij (orosz, 2008-2009), Hemofarm Vrsac (szerb, 2009). Legjobb eredményei: szlovén bajnok (2003), horvát bajnok (2007) és ezüstérmes (2005), ULEB-kupa ezüstérmes (2003), magyar válogatott.

Mezszáma: 25.

Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.