Archívum - Hírek

Pór Péter: Nincs szégyenkeznivalónk

2016. 02. 23.

Szerdán újra bajnoki meccs vár az Olajra, ezúttal Zalaegerszegen
Pór Péter: Nincs szégyenkeznivalónk
Idén is szépszámú közönség látogatott ki a kupahétvégére, a budapesti Syma-csarnokba. A döntőre pedig a szurkolótáborok jóvoltából piros-feketébe öltözött a létesítmény, hiszen a két ősi vetélytársnak az Olajnak és a Körmendnek ugyanazon a klubszíne. A finálé 25. percéig úgy tűnt, hogy a szolnoki gárda behúzza sorozatban harmadik győzelmét, ami egyben fennállása hetedik sikerét jelentette volna. Az előbb is emlegetett 25. percben még az Olaj 41-33-ra vezetett a következő hat percet a szurkolói által évtizedek óta MTE-nek becézett Rába-partiak 16-3-ra nyerték. A címvédő Olaj a záró negyedben mindent megpróbált, de már nem tudta megállítani légiósai által repített körmendi legénységet, amely 68-55-re nyerte a döntőt.

Pór Péter az Olaj vezetőedzője, akinek irányításával három kupagyőzelmet is szerzett már az Olaj, azt mondta a döntő után.

- Az Alba Fehérvár elleni negyeddöntőben kétszer is vesztett helyzetből fordítottunk, ami mutatta a csapat tartását - mondta a szakember. - A PVSK csapatát pedig simán vertük az elődöntőben. A Körmend elleni döntőben az első két negyedben föléjük kerekedtünk, aztán még a harmadikban is úgy tűnt, hogy állva hagyjuk őket. Utána nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk védekezésével, ráadásul a külső dobásaink nem sikerültek. Az elmúlt hét évben, 2010 óta hét kupa és hat bajnoki döntőt játszottunk, ezek közül ötöt-ötöt megnyertünk. Azt gondolom, hogy nincs szégyenkeznivalónk. Természetesen megyünk tovább, hiszen nyakunkon a bajnokság. Szerdán újabb fontos meccs vár ránk, ezúttal Zalaegerszegen lépünk pályára.

Forrás: Új Néplap - Varga Csaba
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Nem sikerült az Olajnak a címvédés a Magyar Kupában 2016. 02. 21.
Piros-fekete a kupadöntő színe 2016. 02. 20.
Négy között a címvédő is 2016. 02. 19.
Nem ígérkezik sima ügynek 2016. 02. 19.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.