Archívum - Hírek

Új edzőpárossal kezdte meg a felkészülést az U18-as csapat

2019. 09. 05.

Megkezdték a felkészülést a 2019/2020. bajnoki szezonra a Szolnoki Olaj utánpótlás csapatai
Új edzőpárossal kezdte meg a felkészülést az U18-as csapat
Megkezdték a felkészülést a 2019/2020. bajnoki szezonra a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub utánpótlás csapatai. A tizennyolc év alattiak erőnléti felkészülését továbbra is Pásztor György dirigálja, a szakmai vezetésben azonban történt változás az előző évadhoz képest. Az Újpestre távozó Nemes Péter vezetőedzői helyét a szolnoki születésű 25 esztendős Veres Dávid vette át.

Szolnokon lett a szerelmem a kosárlabda. Kilenc éves koromban kezdtem pattogtatni, és immár tizenhat éve foglalkozom ezzel a sporttal. Tizenkilenc éves koromig játszottam itthon, és miután leérettségiztem felköltöztem Pestre. Itt egy étteremben kezdtem el dolgozni és tanulni. Két év után kerültem Egerbe, az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézetének tanulójaként, és az EKE Eger NB1/B-s csapatának kosarasaként. Három évet töltöttem az egyetemen és a csapatban, mint játékos. Az egyetem mellett elvégeztem az edzőit, és a második évemtől kezdve dolgoztam az Egri KOK U11 és U12-es csapatainál. Az U11-el kijutottunk az országos jamboree döntőjébe, ami nagyon pozitív lökést adott nekem és a pályafutásomnak. Emellett utánpótlás játékosokkal, és néhány csapattársammal külön foglalkozások keretében képeztem magam az egyéni edzések terén. Amikor megkeresett az Olaj, egyből igent mondtam. Az egyetemet már befejeztem, csak az államvizsga választ el a diplomától. Szolnok a szülővárosom, és a kosárlabdázás fővárosa, ezért nagy kihívásként tekintek az előttem álló feladatokra.

Augusztus 5-én kezdtek a fiúk, és négy héten keresztül zajlik az alapozás, napi két edzéssel. A srácoknak és a szakmai stábnak lesz idejük egymásra hangolódni, és megszerezniük a kellő erőnlétet a starthoz. Pásztor Gyuri egy elképesztően jó szakember, és hamar egyezett is a nézetünk – elmélkedik kollégájáról az újdonsült vezetőedző. Veres Dávid társa, és első számú segítsége a csapat felkészítésében másodedzője, Tóth Zoltán, akivel tizennégy évig voltak csapattársak Szolnokon, és Egerben is, emellett gyerekkori barátok.

Mindenképp a kosárlabdával szeretnék foglalkozni, vagy játékosként, vagy edzőként. – mondja az edzői pályafutását kezdő volt NB1-es és kétszeres magyar bajnok játékos. Eddig csak játékosként voltam aktív, ezért ki akarom próbálni a másik oldalt is. Szeretném megtanulni jól kezelni a játékosokat, és ezzel még több tapasztalatot gyűjteni játékosként és edzőként egyaránt.

Tóth Zoltán az előttünk álló szezonban nem csak az Olaj KK juniorjait trenírozza, hanem játékosként az NB1/B Zöld csoportjába frissen feljutó Ceglédi KE csapatát is erősíti.

Most még első a játék. Szeretek kosárlabdázni, és amíg a testem bírja, szeretnék is játszani. Természetesen minden edzésen, és minden meccsen, amin tudok, részt fogok venni az U18-asokkal, hogy tudjam támogatni, motiválni a csapatot. Dáviddal mindent megbeszélünk, és közösen találjuk ki a taktikát és a feladatokat. Játékosként nagyon sok edzővel és játékossal dolgoztam együtt, és a tőlük szerzett tudásom szeretném tovább adni a fiataloknak, hogy kiváló játékos lehessen belőlük.

A tavalyi csapatból a 2001-es születésű garnitúra, név szerint Bakos Levente, Csapó Gábor, Horváth Csaba, Horváth Róbert, Kállai Marcell és Rékasi Bojta már az U20-as társaságot erősítik. A junioroknál maradt Balogh János, Bouity Voubou Etienne, Jelenfi Balázs, Katona Adrián, Nagyfejeő Flórián, Nyerges Zalán, Pór Péter és Ratkai Szabolcs, a Szolnoki Sportcentrum Kadet B csapatától érkezett kölcsönbe nyolc játékos: Barcsik Balázs, Bettembuk Botond, Czene Zsombor, Fábián Márk, Fazekas Dávid, Kerekes Hunor, Péntek Bence, Sándor Máté. Karcagról tette át székhelyét a megyeszékhelyre Antal László és Szalai Máté, valamint Kisújszállásról érkezett Hegymegi Tamás. Így a friss igazolású Cziklin Dusánnal együtt 21 játékos alkotja Veres Dávid két fronton harcoló seregét.

Nekem minden új. A korosztály is, de legfőképpen a játékosok. – vélekedik a fiatal tréner. Szerencsére gyorsan ment az ismerkedés mindkét oldalról. Hamar befogadtak és elfogadtak, megismertük egymást. De a legfontosabb, hogy én megismerjem őket, ők pedig az ideológiámat, az elképzeléseimet. Az első két hétben általánosan lemodelleztem a srácokat, hogy milyenek, és mit tudnak, majd kezdetét vette a munka. Fontosnak tartom a technikai képzést, tartva a modern kosárlabda technikai szegmenseit, hiszen ha nincs technika, nincs taktika sem. Mindazonáltal a technika lassan átveszi a vezető szerepet a modern sportvilágban a taktikával szemben, illetve mivel 16-17 éves fiatalokról beszélünk fontos a folyamatos fejlődés. Az edzéseim úgy néznek ki, hogy a technikai képzés után a futásra és a gyorsindításokra, valamint a tranzíciós mozgásokra fektetek nagy hangsúlyt, illetve a védekezésre. A modern kosárlabdában hihetetlen sebességgel történik a játék, ezt a gyorsaságot, és a gyors pontszerzést szeretném minél magasabb szintre hozni. Gyors, pörgős, agresszív játékosokat szeretnék nevelni. Emellett meglátásom szerint minden mérkőzésen évről-évre egyre több és több pont esik, egy jó védekezés mindennek az alapja, de a támadásoknak főleg.

A megszokott módon, idén is két bajnokságban indulnak az U18-asok, hogy bőven legyen mindenkinek játék, és bizonyítási lehetősége. A Regionális Junior bajnokság mellett az egy korosztállyal idősebbek között, az NB1/B Zöld csoport U20 bajnokságban is indul az Olaj KK.

Fejlődni! Fejlődni! Fejlődni! Azt várom a két bajnokságtól, hogy minden játékosom fejlődjön, és közben segítsem őket a céljukhoz. Eközben pedig jól érezni magunkat! Nagyon tetszik a csapatmorál és az összetartás. Az U20-as bajnokságot fogom előtérbe helyezni, ha lehet ilyet mondani, és egyszerű az oka, az idősebbektől, az idősebbek ellen lehet többet tanulni. Azt gondolom, hogy üde színfoltjai lehetünk mind a két bajnokságnak, és okozhatunk meglepetést másoknak, és örömet magunknak. A játékosaim nagyon fegyelmezettek, és hihetetlenül alázatosak. Élvezet velük együtt dolgozni!
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Otthoni edzés – 2. hét 2020. 03. 30.
Otthoni edzés – 1. hét 2020. 03. 23.
6 pontos vereség Kiskunfélegyházán 2020. 02. 19.
34 pontos U18-as Olaj-győzelem 2020. 02. 08.
Sikerült meglepni védekezésünkkel az Akadémiát 2019. 12. 17.
Az eredmény fájó 2019. 12. 03.
18 pontos hazai vereség a Szeged ellen 2019. 11. 29.
Szolnoki győzelem a Félegyháza csapata ellen 2019. 11. 26.
Fájó vereség 2019. 11. 20.
Nagy falat volt az Akadémia 2019. 11. 03.
Jobban bírta szusszal az ellenfél 2019. 10. 31.
Nem termett sok babér 2019. 10. 27.
Az első három negyedben látottakra lehet építkezni a jövőben 2019. 10. 17.
Megkezdte a Nemzeti Junior Bajnokságot is a Szolnoki Olaj KK U18-as alakulata 2019. 10. 16.
Nem voltunk egyenlő ellenfelek 2019. 10. 08.
Előre hozott szomszédvári rangadó 2019. 10. 04.
A Pápa 13 pontos sikert aratott a Tiszavirág Arénában 2019. 09. 22.
Vásárhelyen kapituláltak juniorjaink 2019. 09. 17.
Kihullottak az juniorok a Semix-kupából 2019. 09. 14.
Első edzőmeccsén kikapott a junior csapat 2019. 09. 13.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.