Archívum - Hírek

Az első három negyedben látottakra lehet építkezni a jövőben

2019. 10. 17.

Két nap alatt már is a második U18-as bajnoki mérkőzésére utazhattak a szolnoki ifjak
Az első három negyedben látottakra lehet építkezni a jövőben
Regionális Junior U18, 2. mérkőzés

SZEDEÁK KE - Szolnoki Olaj KK 45-39 (7-16, 14-10, 15-13, 9-0)

Szeged, Deák Ferenc Gimnázium.
Vezette: Nyilas István, Barabás Dorina.

SZEDEÁK: Sipos Márton (0), Bodnár Bence (6), Ónódi Tamás (16/9), Szathmári Szabolcs (6), Sisák Endre (2).
Csere: Radócz Zoltán (3/3), Gonda Máté (4), Laczi Kevin (8).
Edző: Kiss Zsolt.

OLAJ: Czene Zsombor (4), , Balogh János (9), Jelenfi Balázs (6), Sándor Máté (0), Fazekas Dávid (4).
Csere: Ratkai Szabolcs (9/3), Kerekes Hunor (2), BouityVoubou Etienne (2), Bettembuk Botond (3/3), Barcsik Balázs (0).
Edző: Veres Dávid és Tóth Zoltán.

2 nap alatt már is a második U18-as bajnoki mérkőzésére utazhattak a szolnoki ifjak, ahol az első negyedben rögtön az első perctől kezdve nagyon agresszívan és pontosan kezdtek a fiúk, és az első negyedet 16-7-re le is hozták a vendég Olajosok, remek zóna védekezésüknek köszönhetően. Ezután a szegedieken látszott, hogy összeszedettebben kosárlabdáznak, minek eredményeként a második negyedet nyerve, a félidei állás már csak 5 pontos Olaj előnyt mutatott (21-26).

Már az első félidőben sejteni lehetett, hogy nem fog rekordokat dönteni egyik fél sem, ami a dobott kosarakat illeti, de valamivel erősebb 3. negyedet produkáltak a felek (15-13) ami után 36-39-et mutatott a tábla. Ám ami ezután következett arra talán senki nem számított. Egy végig nagyon agresszív utolsó negyedet követően a Szeged 9-0-ra nyerte a találkozót, ami azt jelentette, hogy bár nyögve nyelősen is de diadalmaskodtak 45-39-re.

Veres Dávid: Ha csak az eredményt látnám azt mondhatnám, hogy ez egy roppant gyenge serdülő női találkozó volt. Aki ott volt talán máshogy vélekedhet! Megtörtént amit kértem, ott folytattuk ahol tegnap az utolsó negyedben abbahagytuk. Büszke vagyok srácaimra, hogy a szezon legjobb játékát produkálták mind támadásban és védekezésben. Természetesen csalódott vagyok, mert jobbak voltunk, de az idei első ki-ki mérkőzésünkből nagy bravúr lett volna ha mi jövünk ki győztesen. Az első három negyedben látottakra lehet építkezni a jövőben. Az utolsó negyedért pedig kár. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, de azt gondolom a tegnapi sok faultos mérkőzés után egy teljesen hasonló mérkőzésen 10 faultot kapni a támadójátékunkra az egész meccsen kissé érthetetlen. Gratulálok a Szegednek, de legfőképp a fiaimnak!
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.