Archívum - Hírek

A Pápa 13 pontos sikert aratott a Tiszavirág Arénában

2019. 09. 22.

Első mérkőzés volt, hibáinkat kijavítjuk és készülünk a következő mérkőzésre
A Pápa 13 pontos sikert aratott a Tiszavirág Arénában
NB I. "B" Zöld U20, Alapszakasz - 1. forduló

Szolnoki Olaj KK U19 – Concordia Motax KC Pápa 57-70 (16-17, 15-20, 14-14, 12-19)

Szolnok, Tiszavirág Aréna. Vezette: Mile Gábor, Fenyvesi Zénó.

Olaj KK: Czene Zsombor (1), Balogh János (24/9), Jelenfi Balázs (5), Ratkai Szabolcs (4), Fazekas Dávid (4).
Csere: BouityVoubou Etienne (8/3), Bettembuk Botond (6), Sándor Máté (3), Katona Adrián (2). Edző: Veres Dávid és Tóth Zoltán.

Pápa: Kovács Balázs (6), Szabó Gergő (2), Bakos Dominik (3), Domonkos Vilmos (0), Szeier Kristóf (16/9).
Csere: Balla Péter (18), Cseh Zoltán (0), Bosnyák Patrik (5), Balogh Péter (7/6), Oroszi Viktor (13), Domján Máté (0). Edző: Sonyák Béla és Kálmán László

Első éles bajnokiját az NB1/B Zöld csoportjának U20-as pontvadászatában játszotta le a Szolnoki Olaj KK U18 csapata. A mérkőzést a hazai csapat kezdte jobban. Már az első perctől kezdve egész pályán letámadtak és ez az agresszív védekezés kezdetben nem tetszett a mérkőzésre épp, hogy beeső Pápai alakulatnak. A vendég alakulat hamar rendezte sorait, s a negyed végére el is léptek 1 ponttal védekezés váltásuknak köszönhetően.

Ez a zóna védekezés ugyanis a Szolnoki ifjaknak nem tetszett. Lelassult, helyenként döcögött a támadásuk és képtelenek voltak betalálni kintről, így a félidő 6 pontos vendégsikert hozott.

A második félidőre valamivel javultak a Szolnoki kezek, a mérkőzésen 24 pontig jutó (3pt 8/3) Balogh János és BOUITY VOUBOU Etienne (8pont, 8 lepattanó 12perc alatt) kettős elkezdett egymás után betalálni. Sajnos 4-nél több triplát nem tudott értékesíteni a hazai csapat, így a mérkőzésen szinte végig 2-3-as zónában védekező Pápa főleg a két felnőtt játékosuknak Oroszi Viktornak (13pont, 18 lepattanó) és Balla Péternek (18 pont 5 gólpassz) köszönhetően 13 pontos sikert aratott a Tiszavirág Arénában.

Veres Dávid: Mi kezdtük jobban a mérkőzést az agresszív védekezésünknek köszönhetően, így a Pápa hamar váltott zóna védekezésre, amit sajnos nem sikerült átdobnunk. Emellett rengeteg szarvashibát vétettünk. Ennyi eladott labda, kihagyott ziccer és rossz döntés nem fér bele ebbe a bajnokságba. Első tét mérkőzése volt a fiúknak egy ilyen erős bajnokságban így csak is dicsérni tudom a hozzáállásukat. Védekezésünk rendben volt, de támadásban több kell majd. Sajnos hiába rajzoltunk fel különböző mozgásokat zóna ellen, hiábavaló volt, hiszen nem találtunk be végül kintről. Balogh Janit és Etienne-t kiemelném, viszont Jelenfi Balázstól és Ratkai Szabitól többet várnék pontok tekintetében. Első mérkőzés volt, hibáinkat kijavítjuk és készülünk a következő mérkőzésre.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.