Archívum - Hírek

Tizenhét pont elég lehet

2014. 08. 27.

A selejtező legfontosabb összecsapása vár a mieinkre
Tizenhét pont elég lehet
Ötvenharmadik napja tart a magyar férfi-kosárlabdaválogatott nyári programja. Az Európa-bajnoki részvételre még van esély, bár ez inkább csak matematikai. De a sorozatkezdetekor senki sem gondolta volna, hogy a záró kör előtt is lesz remény a kvalifikációra.

Hétfő hajnalban érkezett Szolnokra a magyar férfi-kosárlabdaválogatott Grúziából. És azonnal megkezdte a felkészülést a csoportelső csehek elleni mérkőzésre. Thomas Satoranskyék mellett ugyanis még egy ellenfelet összeszedett a csapat néhány tagja. Dr. Ladoniczky Zoltán csapatorvos szerint, a valószínűleg calicivírus-fertőzést nem Tbilisziben kapták el az érintettek, hanem már Grúziába is magukkal vitték. A szakmai stáb tagjai közül Pór Péter edzőnek, a játékosok közül pedig Vojvoda Dávidnak, Tóth Ádámnak és Supola Zoltánnak okoz átmeneti zavart a betegség. Utóbbi két kosaras kénytelen volt kihagyni a kedd délelőtti edzést.

Stojan Ivkovic egyebek mellett arra hívta fel játékosai figyelmét a foglalkozáson, hogy bár a cseh csapat roppant erős, centerposzton nincsenek olyan játékosai, mint a Paculija-Shengelia tandem a grúzoknál. Vagyis a palánk alatti területen lehet keresnivalónk, ebben pedig nagy szerep hárul Keller Ákosra.

- Bármi is lesz a sorozat vége, mindenki büszke lehet erre a csapatra - mondta a szövetségi kapitány.

Aligha gondolhatták volna sokan, hogy a záró forduló előtt három győzelemmel áll majd a csapat. Ám, még a csoport második helyének megszerzéséhez is csodára lenne szükség.

Létezik két opció, amely Magyarország csoportelsőségét jelentené. Az eddig nyeretlen portugálok nyernek Tbilisziben, és mi legalább négy ponttal legyőzzük ma a cseheket. Grúzia a papírformának megfelelően nyeri hazai meccsét, ám a magyar válogatott 34 ponttal veri a cseh csapatot. E két lehetőségre nem érdemes komoly összeget feltenni.

A második hely eléréséhez az kell, hogy tizenhét ponttal győzzünk Csehország ellen. Ez világraszóló bravúr lenne, ám a Tiszaligeti Sportcsarnok már látott néhány csodát.

Vojvoda Dávid csapatkapitány olvasatában ez azt jelenti, hogy Szolnokon semmi sem lehetetlen. És ő már csak tudja, hiszen maga is részese volt több rendkívüli mérkőzésnek, amióta az Olajba igazolt.

- Sokszor játszottam már a szolnoki csarnokban - mondta a válogatott szolnoki játékosa, Wittmann Krisztián. - A fantasztikus hangulat miatt még ellenfélként is szerettem itt játszani. A mai meccs ebből a szempontból más lesz, hiszen gyakorlatilag most fogok bemutatkozni a szolnoki közönségnek. Jó lenne nyerni a csehek ellen, az pedig egyenesen szuper volna, ha olyan arányban győznénk, amivel kijutnánk az Európa-bajnokságra. Azt a többiek nevében is ígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

A ma 17:45-kor kezdődő Magyarország - Csehország Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre díjtalan lesz a belépés. A szurkolóknak azt ajánlják, hogy idejekorán menjenek ki a helyszínre, hiszen a nyáron újabb bővítéseken átesett Tiszaligeti Sportcsarnok befogadóképessége is véges. A találkozót a DigiSport 1 élőben közvetíti.

Forrás: Új Néplap - Gutai István
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Izzott a csarnok a Ligetben 2015. 08. 11.
Csupán egy meccset vívtak a felek 2015. 08. 04.
Négy Olaj-játékos a válogatott edzőtáborában 2015. 07. 31.
Büszkeség! És balítélet... 2014. 08. 29.
Hajszálon múlott az Eb-szereplés 2014. 08. 28.
Ahogy fogyott az erőnk, egyre kevésbé tudtuk tartani a hazaiakat 2014. 08. 26.
Húszpontos vereséget szenvedett válogatottunk Tbilisziben 2014. 08. 25.
Akár egy győzelem is elég lehet a továbbjutáshoz 2014. 08. 22.
Fergeteges harmadik negyed 2014. 08. 21.
Holnap a portugálokkal játszik a magyar válogatott 2014. 08. 19.
Minimális arányú vereséget szenvedett a magyar válogatott 2014. 08. 18.
Az utóbbi évek legnagyobb sikerét érte el válogatottunk 2014. 08. 15.
Magyar bravúr a grúzok ellen 2014. 08. 14.
A grúz válogatott elleni meccs lesz az igazi erőfelmérő 2014. 08. 13.
Idegenbeli győzelemmel kezdett a válogatott Portugáliában 2014. 08. 12.
Két hét Sinestől Szolnokig 2014. 08. 08.
Biztató játékot nyújtott csapatunk a montenegrói tornán 2014. 08. 05.
Ausztria után Montenegró 2014. 07. 31.
Másodszorra már sikerült legyőzni a szlovákokat 2014. 07. 19.
Felkészülési mérkőzést játszik a válogatott 2014. 07. 17.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.