Archívum - Hírek

Négy Olaj-játékos a válogatott edzőtáborában

2015. 07. 31.

A világbajnoki ezüstérmes szerb nemzeti csapat ellen játszik a magyar válogatott
Négy Olaj-játékos a válogatott edzőtáborában
Tét nélkül, de nem tétlenül tölti a nyarat a magyar férfikosárlabda-válogatott. A négy szolnoki játékost is soraiban tudó nemzeti csapat mától Szlovéniában edzőtáborozik, vasárnap és hétfőn pedig a világ élvonalába tartozó Szerbia ellen felkészülési mérkőzést játszik.

A magyar élcsapatok közül jó néhány a jövő héten megkezdi felkészülését a következő szezonra. Némileg foghíjasan. Hiszen a korosztályos válogatottak Európa-bajnokságai nemrég értek véget, illetve még most is tartanak. Másrészt a külföldi játékosok keresése is zajlik. De a felnőtt keret sem tölti tétlenül a nyarat. A Szolnoki Olaj négy kosarasa: Keller Ákos, Somogyi Gergely, Vojvoda Dávid és Wittmann Krisztián is tagja annak a tizenhét kosarasnak, akik másfél hete edzenek Stojan Ivkovic irányításával.

- A magyar kosárlabda új szakmai stratégia mentén épül, amelyben az U20-as és a felnőtt válogatott azonos program alapján dolgozik - szögezte le a szövetségi kapitány, aki szerint a felnőtt válogatott pár év alatt komolyan profitálni fog az új koncepcióból. Ennek jegyében kezdődött Kecskeméten a válogatott nyári összetartása. Bár tétmérkőzéseket idén nem játszik a nemzeti csapat, négy meccset sikerült lekötni erre a nyárra. A kecskeméti főhadiszállást ma elhagyta a válogatott, amely egy hosszú hétvégét a szlovéniai Kranjska Gorában tölt. Vasárnap és hétfőn Szerbia ellen felkészülési mérkőzést játszik.

- Nyilván nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a legjobb európai válogatottal négy napot együtt tölthetünk - folytatta Stojan Ivkovic. - Szerintem az okos ember egész életében tanul és tanulni csak a nálunk jobbaktól érdemes. Éppen ezért sok a fiatal a csapatunkban. Arra ez a két mérkőzés mindenképpen jó lesz, hogy a fiatalok választ kapjanak arra: hol vannak a világ élmezőnyéhez képest.

A két válogatott más-más célokért küzd. A szerbek a világbajnoki ezüstérem után a szeptemberben kezdődő Európa-bajnokságon az olimpiai részvételre hajtanak. Július tizenötödikén kezdték a felkészülést olyan, az EuroLigában is meghatározó kosarasokkal a keretükben, mint például Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Marko Keselj, vagy a Nenad Krstic után a csapatkapitányi posztot megöröklő Milos Teodosic. A bő keretben az Adria Ligából ismert játékosok is helyet kaptak, valamennyien bizonyítani akarnak már ellenünk is, hiszen a szerb Eb-keret felére fog szűkülni.

- Úgy tekintek erre a huszonnégy játékosra, mint egy jó alapra annak érdekében, hogy a lehető legerősebb tizenkettes keretet megtaláljuk az Európa-bajnokságra - nyilatkozta a szerb szövetség honlapjának Aleksandar Djordjevic szövetségi kapitány. - Minden poszton nagyon jó lehetőségeink vannak, de az edzői stáb feladata, hogy a játékosok akkor legyenek a legjobb állapotban, amikor arra a legnagyobb szükség lesz.

Jelenlegi információk szerint az M4 egyik szerb-magyar meccset sem közvetíti, ám a portugálok elleni augusztus 7-i kecskeméti, és a két nappal későbbi, szolnoki mérkőzéseket biztosan.

Forrás: Új Néplap - Gutai István
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Izzott a csarnok a Ligetben 2015. 08. 11.
Csupán egy meccset vívtak a felek 2015. 08. 04.
Büszkeség! És balítélet... 2014. 08. 29.
Hajszálon múlott az Eb-szereplés 2014. 08. 28.
Tizenhét pont elég lehet 2014. 08. 27.
Ahogy fogyott az erőnk, egyre kevésbé tudtuk tartani a hazaiakat 2014. 08. 26.
Húszpontos vereséget szenvedett válogatottunk Tbilisziben 2014. 08. 25.
Akár egy győzelem is elég lehet a továbbjutáshoz 2014. 08. 22.
Fergeteges harmadik negyed 2014. 08. 21.
Holnap a portugálokkal játszik a magyar válogatott 2014. 08. 19.
Minimális arányú vereséget szenvedett a magyar válogatott 2014. 08. 18.
Az utóbbi évek legnagyobb sikerét érte el válogatottunk 2014. 08. 15.
Magyar bravúr a grúzok ellen 2014. 08. 14.
A grúz válogatott elleni meccs lesz az igazi erőfelmérő 2014. 08. 13.
Idegenbeli győzelemmel kezdett a válogatott Portugáliában 2014. 08. 12.
Két hét Sinestől Szolnokig 2014. 08. 08.
Biztató játékot nyújtott csapatunk a montenegrói tornán 2014. 08. 05.
Ausztria után Montenegró 2014. 07. 31.
Másodszorra már sikerült legyőzni a szlovákokat 2014. 07. 19.
Felkészülési mérkőzést játszik a válogatott 2014. 07. 17.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.