Archívum - Hírek

Büszkeség! És balítélet...

2014. 08. 29.

Bár nem jutott tovább, példaképpé vált a válogatott
Büszkeség! És balítélet...
Felejthetetlen este volt a szerdai is a szolnoki körcsarnokban. A sorozat előtt esélytelennek tartott magyar válogatott minden tőle telhetőt - talán még annál is többet - megtett az Eb-részvételért, végül a négy győzelem sem volt elég ahhoz, hogy Magyarország 1999 után újra ott legyen a kontinenstornán.

Csodában bízott a Tiszaligeti Sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő 2 ezer 500 néző. Holott a csoda már korábban megtörtént. A sokak által lesajnált férfi kosárlabda-válogatott olyan hittel, elszántsággal, tisztességgel küzdötte végig a sorozatot, - rosszabb megfogalmazásban: végezte munkáját - ami igen ritka a magyar (sport)élet mindennapjaiban.

- Óriási gratuláció ennek a csapatnak, és a stábnak! - foglalta össze több ezer szurkoló véleményét egy fórumozó. - Ezek a kiváló sportemberek kitették a szívüket a pályára, és száztíz százalékon teljesítettek. Nem a képzettségükkel, klasszisukkal vésték be a szívünkbe magukat, mert azokkal tisztában vagyunk, hanem a megkérdőjelezhetetlen küzdeni akarásukkal, igazi sportemberi nagyságukkal. Szerencsés vagyok, hogy láthattam ezeket a srácokat testközelből, és ordíthattam nekik, hogy RIA-RIA-HUNGÁRIA!

- A sorozatnak fontos üzenete van Magyarország számára: közösen, keményen kell dolgozni, és hinni a csapatban - értékelt röviddel a lefújás után Stojan Ivkovic. Aki hozzátette azt is, hogy - nem szabad elméleteket gyártani. Azaz például nem érdemes párhuzamot vonni a néha minket sújtó játékvezetői ítéletek és a között, hogy a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség főtitkárát Kamil Novaknak hívják, aki történetesen cseh.

A csehek szövetségi kapitánya a két csapat nymburki mérkőzése után azt mondta, hogy ez a legnehezebb selejtezőcsoport. Akkori állítását szerda este is fenntartotta.

- Szerintem a magyarok is megérdemelték volna a továbbjutást. Jó az edzőjük, nagyszerű játékosaik vannak és Szolnokon olyan a közönség, hogy nem lehet rosszul játszani - nyilatkozta Ronen Ginzburg.

A csehek 83-68 arányú legyőzése is több volt a csodánál. Csak egy példa: míg Satoransky a Barcelona csereirányítója, addig Ruják András a Soproné. Ég és föld. Ám ez a csapat egyetlen dolgot nem akart: elhinni ezt a különbséget.

- Mindenekelőtt gratulálok a csapattársaimnak, köszönöm nekik ezt a fantasztikus nyarat - mondta érthetően szomorúan a mérkőzés után Keller Ákos. Az Olaj centere 13 ponttal és 11 lepattanóval zárt szerda este. - Büszke vagyok rájuk! Ugyanúgy kell tovább dolgoznunk, mint eddig. Hiszek ebben a magyar válogatottban!

Vojvoda Dávid töltötte a legtöbb időt a pályán a mieink közül, átlagban több mint harminc percet játszott. A lefújás után érthetően nagyon letört volt, ám amikor a szurkolók felállva tapsolták a csapatot, majd a válogatott tagjaival a kezdőkörben elénekelték a Himnuszt, az ő hátán is futkározott a hideg.

- Büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak! - értékelt a válogatott csapatkapitánya. - Szomorkodnunk nem szabad még akkor sem, ha nagyon kevésen múlt a csoda. További erőt kell merítenünk ebből a sorozatból.

Van tehát mire és kikre építeni...

A jövő évi Európa-bajnokság mezőnye
A 2015-ös Európa-bajnokságon huszonnégy csapat vesz részt. A szombaton kezdődő világbajnokságra kijutott tíz európai válogatott - Horvátország, Finnország, Franciaország, Görögország, Litvánia, Szerbia, Szlovénia, Spanyolország, Törökország és Ukrajna - már kvótát szerzett. A tavalyi selejtezőből egyedül Észtország szerzett indulási jogot. A most befejeződött selejtezőkörből csoportelsőként jutott ki Bosznia, Belgium, Izrael, Lettország, Grúzia, Olaszország és Lengyelország. Másodikként lesz résztvevő Csehország, Németország, Macedónia, Izland, Hollandia és Oroszország. Románia sokáig biztos továbbjutónak tűnt, ám a csoportmásodikak közül a leggyengébb lett a pontaránya...

Forrás: Új Néplap - Gutai István
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Izzott a csarnok a Ligetben 2015. 08. 11.
Csupán egy meccset vívtak a felek 2015. 08. 04.
Négy Olaj-játékos a válogatott edzőtáborában 2015. 07. 31.
Hajszálon múlott az Eb-szereplés 2014. 08. 28.
Tizenhét pont elég lehet 2014. 08. 27.
Ahogy fogyott az erőnk, egyre kevésbé tudtuk tartani a hazaiakat 2014. 08. 26.
Húszpontos vereséget szenvedett válogatottunk Tbilisziben 2014. 08. 25.
Akár egy győzelem is elég lehet a továbbjutáshoz 2014. 08. 22.
Fergeteges harmadik negyed 2014. 08. 21.
Holnap a portugálokkal játszik a magyar válogatott 2014. 08. 19.
Minimális arányú vereséget szenvedett a magyar válogatott 2014. 08. 18.
Az utóbbi évek legnagyobb sikerét érte el válogatottunk 2014. 08. 15.
Magyar bravúr a grúzok ellen 2014. 08. 14.
A grúz válogatott elleni meccs lesz az igazi erőfelmérő 2014. 08. 13.
Idegenbeli győzelemmel kezdett a válogatott Portugáliában 2014. 08. 12.
Két hét Sinestől Szolnokig 2014. 08. 08.
Biztató játékot nyújtott csapatunk a montenegrói tornán 2014. 08. 05.
Ausztria után Montenegró 2014. 07. 31.
Másodszorra már sikerült legyőzni a szlovákokat 2014. 07. 19.
Felkészülési mérkőzést játszik a válogatott 2014. 07. 17.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.