Archívum - Hírek

Megyei rangadóval folytatódott a Morgen Ferdinánd Bajnokság

2019. 10. 05.

A debütáló, fiatalabb játékosok is jól játszottak
Megyei rangadóval folytatódott a Morgen Ferdinánd Bajnokság
NB I. "A" U20, Alapszakasz - 2. forduló

Szolnoki Olaj KK – Jászberényi KSE 84-62 (23-10, 23-16, 25-8, 13-28)

Szolnok, Tiszaligeti Körcsarnok. Vezette: Fehérvári Gergely, Gyenge Gábor.

OLAJ KK: Pallai Tamás (20/9), Nyerges Zalán (3), Frank Áron (9/3), Gilszki Erik (14/9), Taiwo Samuel (11).
Csere: Komlósi Attila (16/3), Arnóth Zoltán (5), Csák Bence (4), Burai Tibor (2), Horváth Csaba (0), Csapó Gábor (0), Bakos Levente (0). Edző: Szarvas Gábor, Bujáki Dániel.

JKSE: Kovács Ákos (9), Szőke Soma (17/9), Répási Roland (2), Vas-Teplán Miklós (7), Kaszás Márton (17).
Csere: Kovács Vilmos (2), Novák Áron (4), Tóth Tibor (2), Mondi Richárd (2), Andó Benedek (0), Babucs Norbert (0). Edző: Lo-Elhadji Malick.

A Szolnoki Olaj KK vendége a Jászberény KSE csapata volt a Morgen Ferdinándról elnevezett U20 bajnokság 2. fordulójában. Papírforma szerint sima hazait jósoltak volna a képzeletbeli fogadóirodák, de az utóbbi években igencsak megerősödő jászberényi utánpótlás már nem az, amit szemrebbenés nélkül alá lehetne becsülni. Ehhez méltón lépett ki a parkettre a Szarvas Gábor vezette hazai egyesület, és komoly tempót diktálva Samuel Taiwo és Pallai Tamás vezetésével hamar tíz pontos előnyre tudtak szert tenni.

A második negyedre felszívták magukat a berényiek, és a Kaszás Márton – Szőke Soma duó vezérletével visszakapaszkodtak tíz pont alá a játékrész derekára. A feltámadás azonban nem tartott sokáig, Rudner Gábor triplája a mérkőzés 16. percében már újra a magabiztos tíz pont fölötti vezetést jelentette a „piros-feketéknek”, ami a félidei szünetig 20 egységnyire duzzadt.

A harmadik negyedben is az Olaj játszott magasabb tempóban ami nem csak az olló szétnyílását jelentette, hanem azt is, hogy a padról beszállók is hozzá tudtak tenni a csapat játékához. Komlósi Attila labdaszerzései, és a 33. percben dobott triplája már 40 pontos különbséget jelentett.

A meccs végére kiengedett a szorításból az Olaj, de a két pont sorsa így sem forgott veszélyben.

Szarvas Gábor, vezetőedző: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Azt kértem, hogy a védekezésünk ugyanolyan kemény legyen, mint egy hete. A debütáló, fiatalabb játékosok is jól játszottak, elégedett vagyok a mutatott játékunkkal.

Pallai Tamás, az Olaj KK játékosa: A mérkőzésre jó hangulatban mentünk, hiszen a múlt héten az Alba csapatát vertük, de tudtuk, az a győzelem csak akkor ér valamit, ha a Berény elleni meccs is meglesz. Végig kontrollálni tudtuk a találkozót, rengeteg dolgot tudtunk gyakorolni, es mindenki játeklehetőséghez jutott, amivel élt is. Egy szó, mint száz, előre léptünk, és ez a legfontosabb.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.