Archívum - Hírek

Burai extra dobóteljesítménye kellett a sikerhez

2019. 10. 24.

Az Olaj megérdemelten nyerte meg a mérkőzést
Burai extra dobóteljesítménye kellett a sikerhez
NB I. "A" U20, Alapszakasz - 5. forduló

ZALAKERÁMIA ZTE KK - SZOLNOKI OLAJ KK 92-102 (21-24, 31-22, 28-26, 12-30)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok. Vezette: Horváth Alajos, Németh Csaba János.

ZTE KK: Simó Bence (28), Kovács Kristój (12/6), Farkas Attila (23/12), Borbély Marcell (4), Németh Márk (2).
Csere: Köcs Bálint (9), Büki Bence (7/3), Kámán Kristóf (2), Varga Huba (0).

OLAJ KK: Kókai Dávid (17/9), Gilszki Erik (30/9), Arnóth Zoltán (7), Taiwo Samuel (22), Csák Bence Csaba (2).
Csere: Nyerges Zalán (4), Burai Tibor (20/18), Bakos Levente (0), Horváth Csaba (0). Edző: Szarvas Gábor.

Nem csitult a sérüléshullám a Szolnoki Olaj KK U20 csapatának háza táján. Nem elég, hogy a legutóbbi meccsen elvesztették vezérüket, Frank Áront, és hiába épült fel bokasérüléséből Pallai Tamás, a felnőtt csapat szakvezetése még nem engedi U20 mérkőzésen játszani, most még az edzőpárost is megfelezte egy betegség, Bujáki Dániel másodedző nem tudott a csapattal tartani a túrára. Továbbra is marad Szarvas Gábor vezetőedző számára a szűk rotáció, ami mindaddig nem jelenthet problémát, amíg olyan teljesítmények vannak a kezdő csapatban, mint amilyet Gilszki Erik, és Samuel Taiwo produkál mérkőzések óta. A nigériai import középjátékos teljesítményére persze sok panasz eddig sem lehetett, ha ő odateszi magát, akkor kevesen tudják megállítani, azt viszont, hogy 2001-es születésű bedobó, aki az előző szezon végén rövid időre a felnőtt keretbe is bekerült, így tudja helyettesíteni az utánpótlásból kiesett barátját, Pallai Tamást, kevesen gondolták volna.

Első sorban Gilszki Erik egy félidő alatt dobott tizenkilenc pontjának köszönhető, hogy a félidőben szoros volt az állás. A záró játékrészben aztán érkezett a fergeteg, és ami legutóbb az idegenbeli meccsen nem jött a padról, azt most Burai Tibor hozzátette. Remek dobóformát mutatva négy triplát süllyesztett el az utolsó negyedben, összesen kilenc kísérletből hatot a mérkőzés egésze alatt. Az Olaj KK megfordította az állást, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Szarvas Gábor vezetőedző: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Frank Áron is a sérültek listájára került, így a csapatból szinte többen maradtak Szolnokon, mint ahányan eljöttünk Zalaegerszegre. A győzelmünk kulcsa ezúttal a támadásban rejlett. 40 percen keresztül zónázott a hazai csapat, fontos volt, hogy eredményesek legyünk a tripla vonalon túlról. Ezúttal Burai Tibor volt a győztes faktor, hihetetlen dobóformát mutatott be a második félidőben.

Gilszki Erik, az Olaj KK játékosa: Nagyon dekoncentráltan kezdtük meg a mérkőzést, sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfélnek, amiből a legtöbb gyorsindítádból történt. A második félidőre az volt a cél hogy minimalizáljuk az ellenfél lerohanásait a minél gyorsabb visszarendeződéssel, így a meccs végére sikerült megfordítani az eredményt.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.