Archívum - Hírek

Nagyarányú vereséget szenvedett tartalékos csapatunk a Tiszaligetben

2019. 10. 18.

A Debrecen magabiztos győzelmet aratott
Nagyarányú vereséget szenvedett tartalékos csapatunk a Tiszaligetben
NB I. "A" U20, Alapszakasz - 4. forduló

Szolnoki Olaj KK - DEAC 79-99 (17-15, 16-37, 19-28, 27-19)

Szolnok, Tiszaligeti Körcsarnok. Vezette: Rácz Zsolt, Fenyvesi Zénó.

OLAJ: Frank Áron (4), Nyerges Zalán (8), Kókai Dávid (34/21), Gilszki Erik (21/9), Csák Bence (7).
Csere: Burai Tibor (3/3), Horváth Csaba (0), Bakos Levente (0), Csapó Gábor (0). Edző: Szarvas Gábor, Bujáki Dániel.

DEAC: Tóth Bence (15/6), Asszú Ádám (19/12), Csikai András (2), Gáspár Mátyás (12/6), Fábián Szabolcs (10).
Csere: Várbíró Gergő (8), Csomor Péter (1), Omenaka Godwin (12), Zsuga Tamás (7/6), Balázsi Soma (10/6), Berzi András (3/3). Edző: Kádár Tamás és Berényi Sándor.

Megtizedelt csapattal fogadta egyik legerősebb ellenfelét, az előző szezonban ezüstéremig jutó DEAC-ot a Szolnoki Olaj KK U20 csapata. A hazaiaknál a kispadon civilben foglalt helyet Rékasi Bojta, Pallai Tamás, Orbán Bendegúz, Komlósi Attila, és beöltöztek ugyan, de korábbi sérülése miatt még nem léphetett pályára Taiwo Samuel és Arnóth Zoltán, és Kókai Dávid sem teljesen felépülten vállalta a játékot. A debreceniek szemlátomást legerősebb keretükkel érkeztek a Tiszaligetbe, a nagyobb nevek mellett játékra jelentkezett a Szolnokról igazolt, a tavasszal az Olaj felnőtt csapatában is bemutatkozó Várbíró Gergő is.

A hetek óta csúcsformában játszó Frank Áron kosarával kezdődött a mérkőzés, majd Gilszki Erik és Kókai Dávid tripláival folytatódott a szolnoki sor. A Debrecen viszont masszívan kapaszkodott, így az első negyed derekán két pontos előnynél Szarvas Gábor kellett, hogy időt kérjen. A folytatásban a térdműtétből visszatért Kókai Dávid szállította a pontokat a hazaiaknak. Két perccel a játékrész lejárta előtt Frank sportszerűtlenül állította meg korábbi csapattársát Várbíró Gergőt, és ez a momentum a szenvedő felet zavarta meg jobban, de a zsáknyi debreceni eladott labdának töredékét sem tudta pontra váltani, az ekkor már nyolc ponttal is vezető Olaj, így a negyed végére a differencia egyetlen kosárnyira apadt. Az Olaj balszerencse sorozatát folytatandó tovább tizedelődött a csapat, Frank Áron egy kellemetlen ütközés miatt nem tudta vállalni a további játékot.

A második negyedet a DEAC kezdte nagyobb elánnal, és három perc után át is vették a vezetést, ami újabb időkérésre késztette Szarvas Gábor vezetőedzőt. A megbeszélés után Csák Bence és Nyerges Zalán kétpontosaival kapaszkodott a Szolnok, de Tóth Bence jól időzített triplája révén már nyolc ponttal is vezettek a vendégek. Előnyét növelendő, egész pályás védekezésre váltott a DEAC, ami kisebb zavart okozott a hazai támadójáték építésben. A Debrecen viszont higgadt, magabiztos támadásokat vezetett, melynek köszönhetően tizenöt pontos előnyre tudott szert tenni a 18. percre. A rohanás képtelenek voltak megállítani a hazaiak, és a félidei szünetben már tizenkilenc pontos hátrányt mutatott az eredményjelző.

A fordulás után nem sokat változott a játék képe, a debreceni letámadás többször zavart tudott okozni szolnoki oldalon, amiből rendre könnyű kosarakat szerzett a DEAC. A vendéglátókban csak Kókai Dávid extrája tartotta a lelket. A záró negyed kezdetére már harminc pontos előnyt tudhatott magáénak a hajdúsági együttes. A Tóth Bence - Asszú Ádám hátvédpáros ellenállhatatlannak bizonyult, de a szolnoki fiúk mentalitását dicséri, hogy nem adták föl a küzdelmet. A Gilszki - Kókai - Nyerges tengely rohamainak köszönhetően húsz pont alá tudtak jönni, de a fáradtság, és a szűk rotáció hátrányai kiütköztek a meccs végére. A pontot az i-re Gilszki Erik labdaszerzés - zsákolása tette fel, de a Debrecen így is magabiztos győzelmet aratott a Tiszaligetben.

Szarvas Gábor, az Olaj KK vezetőedzője: Nehéz mérkőzés volt, hiszen az aktív rotációnkban játszók közül többen sérülten ültek a kispadon. Támadásban két pillérünk volt, Kókai Dávid és Gilszki Erik személyében, azonban a védekezésben mindenki extrát hozott a meccsbe. Gratulálok a Fiúknak! Nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Kókai Dávid, az Olaj KK játékosa: Sok volt a sérültünk, de a jó védekezésünkkel megpróbáltuk a maximumot kihozni a mai meccsből. Első mérkőzésem volt öt hónap kihagyás után, örülök, hogy segítségére tudtam lenni a csapatnak. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. Gratulálok a Debrecennek!

Kádár Tamás, a DEAC vezetőedzője: A mérkőzés felében tudtunk csak jól játszani a többiben támadásban streetball volt, védekezni pedig egyáltalán nem védekeztünk. A másik húsz perccel elégedett vagyok, támadásban járt a labda, futottunk, és jó megoldásokat választottunk. Ebben az időszakban láttam valamit abból a pályán, amit edzésen gyakoroltunk.

Tóth Bence, a DEAC játékosa: Örülök a győzelemnek, nehézkesen kezdtük a mérkőzést, de a második negyedtől fel tudtuk venni a saját ritmusunkat. Ki tudtuk használni a mélyebb tizenegy fős rotációnkat, ez volt a győzelmünk kulcs. Ha a túloldalon mindenki bevethető lett volna, lehet, hogy más eredmény születik, de így könnyű győzelmet tudtunk szerezni.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
18 pontos hazai győzelem a Kecskemét ellen 2020. 01. 08.
Sajnos, már az elején eldőlt a mérkőzés 2019. 12. 15.
Megszerezte első győzelmét az U19-es csapatunk! 2019. 12. 09.
Teljesen felőrölte ellenfelét az Olaj 2019. 12. 06.
Érthetetlen rövidzárlat 2019. 11. 24.
Egy félidőnyi helytállás 2019. 11. 17.
Késő éjszakai egri parti 2019. 11. 13.
Három negyednyi jó jéték kevés volt 2019. 11. 09.
Lehetett volna kiélezettebb mérkőzés is 2019. 10. 25.
Burai extra dobóteljesítménye kellett a sikerhez 2019. 10. 24.
Frank Áron otthon érezte magát 2019. 10. 12.
Megalázó volt látni egy ilyen különbséget a táblán 2019. 10. 11.
Megyei rangadóval folytatódott a Morgen Ferdinánd Bajnokság 2019. 10. 05.
Fontos győzelmet arattak az U20-asaink a nyitányon 2019. 09. 27.
Elkezdte a felkészülést az U20-as csapat is 2019. 09. 06.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.