Archívum - Hírek

Frank Áron otthon érezte magát

2019. 10. 12.

Ezúttal a padról nem érkezett extra támogatás
Frank Áron otthon érezte magát
NB I. "A" U20, Alapszakasz - 3. forduló

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 83-72 (23-18, 22-24, 18-13, 20-17)

Körmend Városi Sportcsarnok. Vezette: Csák Máté Károly, Kovács Máté.

KÖRMEND: Takács Kristóf (6/3), Kiss Benedek (24/9), Oroszi Bence (6/6), Okoh Viktor (6), Kiss Mátyás (15/6).
Csere: Martinez Ralf (8/6), Érsek Marcell (12/9), Németh András (3/3), Habel Andrich (0), Szívós Patrik (3/3), Parcsami Kornél (0).
Edző: Patai Benjamin.

OLAJ KK: Frank Áron (26/6), Nyerges Zalán (0), Gilszki Erik (16/9), Arnóth Zoltán (4), Taiwo Samuel (20).
Csere: Komlósi Attila (3), Csák Bence (0), Burai Tibor (3/3).
Edző: Szarvas Gábor és Bujáki Dániel.

A Szolnoki Olaj KK sérülésektől tizedelt csapata egy kemény és szoros soproni NB1/B-s mérkőzésről sárvári kitérő után érkezett a körmendi katlanba, a bajnokság egyik favoritjához. Pallai Tamás, Kókai Dávid, Rékasi Bojta és Orbán Bendegúz továbbra is csak a sérültek listáját gyarapította, így a maroknyi megmaradtnak kellett, és kell majd valószínűleg még jó néhány meccsen felvennie a kesztyűt az ellennel szemben. Szerencsére akadt is néhány legény a gáton, példának okáért az anyai és apai ágról egyaránt körmendi származású, de napvilágra már Szolnokon került irányító, Frank Áron személye, aki az előző szezonbeli hullámzó játéka után most lehet, hogy vezéregyénisége lesz csapatának a soros pontvadászatban. Ő, és a Taiwo Samuel, Gilszki Erik páros jóvoltából szoros első félidő után sem tudott, a gyengébb támadójátékot hozó harmadik negyedben sem meglépni a vasi csapat, de a mérkőzés végére kibukott a soproni, vesztes túra fáradtsága, és ezúttal a padról sem érkezett olyan extra támogatás, ami elég lett volna a győzelemhez.

Szarvas Gábor: Fiainkat csak dicséret illeti, az első félidőben Frank Áron extrájára alapozva tudtunk egált játszani. Sérülésektől tizedelt csapatom előző nap NB1/B-s mérkőzést játszott Sopronban, így ezt a szoros tizenhárom pontos vereséget győzelemmel felérőnek tekintem. Gratulálok a Körmendnek! Sok sikert kívánok az utánpótlásnevelő programjukhoz.

Frank Áron, az Olaj KK játékosa: Nagyon jól kezdtük az első félidőt, ez köszönhető a jó védekezésünknek. Tudni kell, hogy a Körmend egy nagyon jó tripladobó csapat, ez a mérkőzés folyamán is megmutatkozott. A második félidőben a csapatunk elfáradt, mivel előző este Sopronban volt NB1/b-s mérkőzésünk, ahol egy ki-ki meccsen kikaptunk. Egy 10-15 pontos előnyt tudtak összeszedni a harmadik negyedben, amit szinte tartottak a meccs végéig. Úgy gondolom, hogy az egész csapat a maximumot nyújtotta a mérkőzésen, gratulálok a Körmend csapatának a győzelemhez.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.