Archívum - Hírek

Három negyednyi jó jéték kevés volt

2019. 11. 09.

A 30 pontos vereség viszont abszolút fájó
Három negyednyi jó jéték kevés volt
NB I. "B" Zöld U20, Alapszakasz - 8. forduló

Szolnoki Olaj KK U19 – Bonyhádi KSE 49-78 (15-14, 11-20, 12-20, 11-24)

Szolnok, Tiszaligeti Körcsarnok. Vezette: Mezei Tibor, Mile Gábor.

OLAJ: Czene Zsombor (5), Balogh János (15/3), Jelenfi Balázs (6/3), Ratkai Szabolcs (3/3), Sándor Máté (8).
Csere: Bettembuk Botond (9), Cziklin Dusán (0), Kerekes Zsombor (2), Barcsik Balázs (0), Katona Adrián (0), Fábián Márk (0), BouityVoubou Etienne (1).
Edző: Veres Dávid és Tóth Zoltán.

BONYHÁD: Csobán Dávid (11/3), Erdősi Gergő (6), Sebestyén Tamás (4/3), Zsók Áron (18), Korsós Zsolt (10).
Csere: Szabó Bálint (12), Simon János (1), Kovács Zoltán (7), Szűcs Attila (5/3), Szemes Rajmund (0), Sándor Dániel (3), Ireczky Dániel (1).
Edző: Rutkai Péter.

Az első negyed elején látszott, hogy a küzdelem fog dominálni a mérkőzésen mindaddig, amíg a felek bírják erővel. A mindkét oldalon sok hibával tarkított támadások közé azért néhány szépen levezetett akció is ékelődött, az eredmény pedig végig szoros maradt. A szolnoki oldalon megemlítendőek Czene Zsombor extra kosarai, amik három perccel a játékrész vége előtt időkérésre késztették a vendégek trénerét. A szusszanás után is felváltva estek a kosarak, és a szokásos gólfelelős, Balogh János jóvoltából az Olaj vezetett egy ponttal az első tíz perc végén.

A második negyed is a kemény, nemritkán a faulthatárt átlépő védekezésekről szólt, 11– 8 volt a faultarány, a 22. percben, amikor kapitányát, Balogh Jánost lecserélni kényszerült Veres Dávid harmadik személyi hibája miatt. A Bonyhád gyorsindításai révén visszavette a vezetést, és a „piros-feketék” rózsaszín hajú trénere időt kért, hogy rendezze a sorokat. A fejmosásnak csak ideig-óráig volt hatása, az elmélázott szolnoki lehetőségeket a bonyhádiak leindításos rohamok formájában büntették meg, és nyolc pontos előnyre tettek szer az etap végére.

A fordulás után a vendég vezették a pontosabb támadásokat, míg az Olajnak csak helyzetei voltak. Az eredményjelző már tizenhat pontos különbség is leolvasható volt, a negyed derekán. A végére felszívták magukat a szolnokiak, és be tudtak jönni tíz pont körüli eredményre, de Sebestyén Tamás dudaszós triplája után már újra tizenhat volt a differencia. A záró játékrészben szemmel láthatóan elfáradtak a „piros-feketék” sok volt a fault, és a ki nem kényszerített hiba. A Bonyhádot nem lehetett kizökkenteni, bírták erővel, és lassacskán felőrölték ellenfelüket.

Veres Dávid: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést mind védekezésben mind támadásban. Sajnos, amikor az ellenfelünk védekezést váltott 3-2-es zónára akkor nem jöttek a kinti dobások, így felőrölt minket a védekezés. A 30 pontos vereség viszont abszolút fájó, zóna védekezés ide vagy oda!
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.