Archívum - Hírek

Lehetett volna kiélezettebb mérkőzés is

2019. 10. 25.

A mérkőzés végére minden bevethető játékos lehetőséget kapott a hazaiaknál
Lehetett volna kiélezettebb mérkőzés is
NB I. "B" Zöld U20, Alapszakasz - 6. forduló

Szolnoki Olaj KK U19 - Óbudai Kaszások 44-77 (7-25, 15-7, 8-23, 14-22)

Szolnok, Tiszaligeti Körcsarnok. Vezette: Zahorán Kitti, Fehérvári Gergely.

OLAJ: Balogh János (13/3), Kerekes Hunor (5), Jelenfi Balázs (2), Fazekas Dávid (3/3), Katona Adrián (0).
Csere: Bettembuk Botond (0), BouityVoubou Etienne (0), Czene Zsombor (3/3), Sándor Máté (15), Cziklin Dusán (3), Péntek Bence (0).
Edző: Veres Dávid és Tóth Zoltán.

ÓBUDA: Konta Zalán (6), Hegedűs Olivér (28), Koflanovics Kristóf (15/9), Gálfalvi Balázs (2), Kovács Marcell (6).
Csere: Hegedűs Milán (7), Jávorszky Patrik (6), Bai Ádám (2), Szoboszlai Szabolcs (1), Finna Szabolcs (4).
Edző: Jenei Gergő és Armaghani Saeed.

Szörnyen kezdte a mérkőzést a hazai csapat. Gyakran az alapvonali bedobással is gondja volt Veres Dávid tanítványainak, amiből több gyorsindítás kosarat tudott dobni a vendég fővárosi együttes. Felállt védelem ellen sem ment jobban, a kemény óbudai falat elvétve tudták csak áttörni a szolnokiak. 2-12-t mutatott a tábla, amikor a hazaiak edzője időkérésre szánta el magát. A fejmosás után sem változott sokat a játék képe, a puha szolnoki védelmet könnyedén játszották át a Kaszások, míg a kemény vendég védekezésnek csak ritkán tudták megtalálni ellenszerét a hazai támadók.

Az első negyed végén már tizennyolc pontos különbség látszott az eredményjelzőn. A második etap első felében Balogh János kosaraival óvatosan elkezdett zárkózni az Olaj, és a sok támadásban elkövetett pontatlanság időkérési reakciót váltott ki Armaghani mesterből. A félidő végére megkeményedett az Olaj játéka, és mínusz tízre tudtak szépíteni a nagyszünetig.

A harmadik negyedet jó iramban és nagy elszántsággal kezdte mindkét gárda, de a pontosabb óbudai támadásvezetéseknek köszönhetően újra elkezdett nyílni az olló a csapatok között. A játékrész derekára már húsz pontos differencia volt a felek között. A rohamok ezúttal nem hagytak alább, és a záró negyedben a harminc pontos különbséget is elérték a Kaszások. Noha a temérdek hazai eladott labdát nem lehet megmagyarázni, a mérkőzés történetéhez hozzá tartozik, hogy ugyan a vendégek végig letámadtak a mérkőzésen, a hazaiak meg sokszor érintkezés nélkül engedték el a betörő játékosokat, mégis az Olajnak volt kétszer annyi faultja. Az Óbudánál a 37. percig összesen kilenc egységnyi személyi hibát véltek felfedezni a játékvezetők, ami alig több, mint kettő vétés negyedenként átlagban.

Egy U20-as találkozón ez felveti a kérdést, ennyire hibátlanul védekezik egy csapat, vagy esetleg rosszul mérték fel a faulthatárt a sporttársak?

A mérkőzés végére minden bevethető játékos lehetőséget kapott a hazaiaknál, a végig sportszerű Kaszások pedig megérdemelten nyerték nagy különbséggel a találkozót.

Veres Dávid, az Olaj KK edzője: Rendkívül rossz ütemben kezdtük a találkozót, de a második negyedben összeállt a védekezésünk, és agresszívabban tudtunk támadni. Az eredménnyel elégedett vagyok, de a játék képe alapján ez lehetett volna egy kiélezettebb mérkőzés is. A vasárnapi U18 mérkőzésen nyerni szeretnénk. Gratulálok a Kaszásoknak!

Balogh János, az Olaj KK játékosa: Az első negyedben mentünk a fejünk után, mint a hülyék, mindenki streetballozott. Pontatlan dobásaink voltak, lepattanózás nem igazán volt. Eladott labdák után nem volt védekezés. A második negyed pontokban és védekezésben is sikeresebb volt. A második félidő elején az első negyed teljesítményét nyújtottuk. A harmadik negyed végén és a negyedik elején visszajöttünk a játékba. A meccs végére elfáradtunk fejben és fizikálisan is.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.