Archívum - Hírek

Szerdán este a Sassari vendége lesz az Olaj

2018.10.23. 16:55:00

Szardínia szigetén játszik FIBA Europe Cup-mérkőzést szerdán a szolnoki csapat
Szerdán este a Sassari vendége lesz az Olaj
Szardínia szigetének egyik büszkesége az 1960-ban alapított Sassari kosárlabda csapata. A kék-fehér egylet évek óta meghatározó tagja a Serie A mezőnyének, jóllehet - hatalmas idézőjel következik − csupán egyetlen olasz bajnoki címe van 2015-ből. Ugyanabban az évben megvédte Olasz Kupa-címét, így az Olasz Szuperkupa elsőséggel együtt négy hazai trófeája van a korábban rendszeres Euro Cup- és kétszeres EuroLiga résztvevő klubnak.

2016-ban már találkozott az európai porondon a két csapat, az Euro Cup-ban, amely nem keverendő össze a mostani sorozattal. Előbbit ugyanis az EuroLigát gründoló ULEB írja ki, a mostani versenysorozatot pedig a FIBA. A mostani Olajból egyedüliként Tóth Ádám játszott mindkét mérkőzésen, a decemberi, olaszországi találkozót közvetlenül megelőző edzésen ugyanis Vojvoda Dávid megsérült. Október 26-án az akkor Stojan Ivkovic vezetőedző által dirigált szolnoki csapat óriási meccsen 73−72-re legyőzte a Tiszaligetben a Sassarit. Decemberben 97-88-ra nyert a szárd csapat. Természetesen telt házas meccsen, mert arrafelé a tömött nézőtér olyan gyakori, mint a sziget menti vizekben a szardínia.

Tóth Ádám: Hazai pályán megvertük őket, ott kint nem sikerült. Egy nagyon erős olasz csapatról van szó, amely évről évre topcsapatok között van Olaszországban is. Egy játékosról tudok, aki abban a szezonban a Ludwigsburgban volt az egyik center, ő most itt van a Sassariban. Egy erős csapatról van szó, úgyhogy föl kell kötnünk a gatyánkat.

Az előző szezonban tizedik helyen végzett a Sassari, ez komoly személyi változásokat eredményezett. Vincenzo Esposito lett a vezetőedző, akinek a Dinamo a hatodik csapata Olaszországban. A csapatkapitány, Giacomo De Vecchi viszont az állandóságot képviseli, hiszen 2006 óta áll a klub alkalmazásában. A Tóth Ádám által is említett játékos Jack Cooley. A 206 centis erőcsatárnak 2016 februárjában 16 NBA-meccs jutott a Utah Jazz mezében. A Sassari a Benfica elleni hazai 100: 66-os, és a visszavágón elért 111: 92-es sikerének köszönhetően jutott a csoportkörbe.
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2018. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. - Minden Jog Fenntartva!