Archívum - Hírek

Kedden este a Falco ellen lép pályára az Olaj

2018.11.05. 17:51:00

A kedd esti meccs alighanem a FIBA Europe Cup csoportból való továbbjutásról dönt
Kedden este a Falco ellen lép pályára az Olaj
Hétfő délelőtt szállt buszra a Szolnoki Olaj, az úticél pedig a szomszédos Szombathely. Legutóbbi látogatásakor nyert az Aréna Savariában az Olaj- ki tudná feledni Perry utolsó pillanatos, aranyat érő tripláját?

A Falco-Olaj, Olaj-Falco meccsek mindig kiemelt fontossággal bírnak, a kedd esti pedig különösen.

Kovács Péter: Mondhatni, hogy ha megnyerjük a mérkőzést, akkor gyakorlatilag már tovább is jutottunk a második körbe, úgyhogy nyilván kiemelten fontos lesz. Találkoztunk már velük kétszer a szezon során rövid időn belül, úgyhogy nagyjából már ismeri egymást a két csapat. Tudjuk, hogy mire számíthatunk. Kiélezett mérkőzésre számítunk, és természetesen győzni szeretnénk.

A bajnokin sima Olaj-siker született, míg a FIBA Europe Cup-találkozón viszont maradt izgalom a végére, csupán három ponttal nyert az Olaj. A szolnoki csapat sikeres nyugat-magyarországi bajnokival a háta mögött utazik a határ szélére, huszonegy ponttal nyert Zalaegerszegen. A Falco ugyanakkor egy vesztes kelet-magyarországi meccs után van, Debrecenben kapott ki 95-88-ra.

Benke Szilárd: A Falco védekezést váltott, nagyon agresszívan védik a pick and roll-okat (elzárás-leválásokat), ez ellen készülünk. Mind a két meccsen nagyon fontos volt a lepattanózás, nagy hangsúlyt kell fektetni erre, hogy ne adjunk nekik második esélyt támadásban. Igazából egy fizikális, kemény meccsre számítok.
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2018. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. - Minden Jog Fenntartva!