Archívum - Hírek

Érkeznek Leicester Lovasai

2018.10.30. 15:23:00

Négyszeres brit bajnok ellen játszik szerdán este az Olaj a Tiszaligetben
Érkeznek Leicester Lovasai
Angol klubkosárlabdáról, klubcsapatról ritkán hall az átlag európai kosárfogyasztó. Az Olaj szerdai ellenfele, a Leicester Riders nem tartozik a kontinens elitklubjai közé. Annak ellenére sem, hogy négyszeres brit bajnokról beszélünk.

A Leicester Riders nem hogy hazájában, de még saját városában sem számít a legnépszerűbb sportolók, csapatok közé. Arról mélyreható, hajnalig tartó, de soha el nem dőlő viták folynak a városban pubokszerte, hogy a Premier Leauge-et 2016-ban világszenzációt szolgáltatva megnyerő futballcsapat-e az első, vagy a háromszoros snooker világbajnok Mike Selby. Az európai porondon tökéletesen ismeretlen csapat szakvezetője 2008 óta az amerikai Rob Paternostro, az angol játékosok mellett svéd és természetesen amerikai játékosok teszik teljessé a keretet.

Jakab Máté: Ha a két előző FIBA Europe Cup-mérkőzésükből indulunk ki, akkor elmondható, hogy a Sassari ellen is nagyon jól játszottak három negyeden keresztül a hazai pályájukon és az ő klubjuk életében ez egy nagyon nagy dolog, hogy itt, nemzetközi színtéren szerepelhetnek. És a hazai bajnokságot is egy kicsit félretéve erre a nemzetközi kupasorozatra szegezik minden figyelmüket.

E bizonyos szegezés okán eddig egy meccset játszott a Riders a brit bajnokságban, jóllehet néhány csapat már hét mérkőzést letudott a harmincmeccses alapszakaszból. A Lovasok október 20-án hosszabbításban győzte le a London City Royals csapatát. Szolnoki meccsük után másfél nappal már a Newcastle Eagles ellen idegenben lépnek pályára. Mindent összevetve - bár már október végét tapossuk - a Ridersnek a szerdai lesz a hatodik tétmeccse a szezonban. A dán Bakken Bears ellen kétszer játszott a BL-selejtezőben: odahaza 90-77-re, a visszavágón 103-84-re kapott ki. A FIBA Europe Cup-ban 90-78-as hazai vereség a Sassaritól, majd egy 80-65-ös zakó Szombathelyen.

Jakab Máté: Amerikai stílusú kosárlabdát játszanak, rengeteg gyorsindítás, tranzíció, egy-egy izoláció szerepel a játékukban. Az egyik meghatározó játékosuk DeAndre Burnett, aki tavaly még egyetemi kosárlabdában a Mississippi csapatában pattogtatott. Azt gondolom, hogy az lesz az egyik kulcs, hogy hogy tudjuk őt megállítani.

Ugyanakkor a félmillió lakosú várost aligha a szerdai mérkőzés foglalkoztatja leginkább. Szombat délután helikopter-balesetben elhunyt a labdarúgó-csapat tulajdonosa. A 61 esztendős thaiföldi üzletember, Vichai Srivaddhanaprabha 2010-ben vásárolta meg az adósságban úszó klubot, amely hat évvel később megnyerte a Premier League-t. A városra és a klubra tett hatása óriási, egész Leicester őt gyászolja.

A 18:00-kor kezdődő mérkőzést az Olaj TV élőben közvetíti.
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2018. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. - Minden Jog Fenntartva!