Archívum - Hírek

Szombathelyen is győzni tudott az Olaj

2018.11.06. 22:00:00

A játék minden elemében felülmúlta ellenfelét a Szolnok
Szombathelyen is győzni tudott az Olaj
FIBA Europe Cup, Csoportkör - 4. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 66-83 (15-23, 17-21, 16-21, 18-18)

Szombathely - Arena Savaria, 1910 néző.
Játékvezetők: Yener Yilmaz (TUR), Guy Simany (ISR), Pavel Fuska (SVK).

SZOMBATHELY: Norfleet, Váradi B. 10/6, Bíró 2, Bruinsma 10/3, Reddic 16.
Csere: Balmazovics 15/3, Curry 6, Tóth N. 7.
Vezetőedző: Gasper Okorn.

SZOLNOK: Airington 10/6, Vojvoda 15/3, Benke 10/6, Milosevic 18/3, Andric 5.
Csere: Murphy 9/6, Tóth 5, Rowsey 9/3, Kovács 2, Csák.
Vezetőedző: Dragan Aleksic. Edzők: Jakab Máté és Szarvas Gábor.

Kipontozódott: Reddic (37.p.)

A Falco szakvezetője a mérkőzést felvezető interjúban arról beszélt, hogy öt légiósa közül négy sérült, szerepeltetésük legalábbis kétséges. Hiába, egy ősrégi mondás szerint a meccs a legjobb gyógyszer: természetesen valamennyi külföldi ott volt a keretben.

Reddic gyújtotta be a rakétákat már az elején, az első nyolc Falco-pontot egymaga szerezte. Viszont Vojvoda kosara után már 11-12 állt az eredményjelzőn és innen már végig vezetett az Olaj. Ugyan Okorn még próbált lelket verni játékosaiba, mégis tisztes szolnoki előnynél szólalt meg a játékrész végét jelző hanghatás.

A sérülések miatt-e, vagy azoktól függetlenül-nem tudni, de teljesen szétcsúszott a Falco játéka. Az egyéni alakítások nem igazán voltak eredményesek, az Olaj könnyedén lépte át a tízpontos, lélektanilag is fontos határt. Igaz, 30-38-nál bejött tíz alá a Szombathely, de az első negyedben összerakott nyolcpontos fórt még négy ponttal fejelte meg az Olaj a félidőre.

A második félidő elejét megintcsak megnyomta a Falco, a sérvműtét előtti meccsét játszó Bruinsma duplájával régen látott közelségbe, öt pontra érkeztek meg a hazaiak. Innen viszont az Olaj repesztett egy 9-2-es szakaszt, és innen már tényleg nem volt esélye a Szombathelynek.

A negyedik negyedre gyakorlatilag nem maradt elvarratlan szál, többször is megsimogatta a húsz pontot a különbség. Az Olaj nagyon jól menedzselte a játékidőt, a Falco pedig nem tudott több energiát mozgósítani. A szolnoki csapat gondolatban már készülhet a második csoportkörre.

Gasper Okorn: A játék minden elemében felülmúlt minket a Szolnok. Sajnos az elmúlt tíz napban rengeteg problémánk volt, nem tudtunk rendesen edzeni sem, így követték sorozatban egymást a mérkőzések, és így nem tudjuk felvenni a versenyt egy olyan erős csapattal, mint az Olaj. A hétvégén nem lesz bajnoki mérkőzésünk, megpróbáljuk rendezni a sorokat és újrakezdünk mindent.

Dragan Aleksic: Sajnálom, hogy a Falco rengeteg problémával küzdött, látszott a sérült játékosain, hogy nem százszázalékosak. Próbáltuk az akaratunkat ellenfelünkre erőltetni és ez sikerült is. Most már várunk a Sassari szerdai mérkőzésére a Leicester ellen, ha nyernek az olaszok, akkor továbbjutottunk a csoportból, ami nagyon örvendetes lenne.
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2018. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. - Minden Jog Fenntartva!